ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέχνη και Coniectura

0

ΕΝΑΜΙΣΗ μήνα κράτησε η 4η Coniectura που πραγματοποιήθηκε στην γκαλερί Ομπρέλα και με συμμετοχή 22 καλλιτεχνών απ’ όλο το φάσμα των εικαστικών.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα και όσοι την είδαν την χάρηκαν ενώ οι περισσότεροι που δεν την είδαν έμειναν με την απορία περί τίνος πρόκειται.

Η CONIECTURA λοιπόν ήταν ένα εικαστικό γεγονός αξιοσημείωτης σημασίας απ’ αυτά που δεν συμβαίνουν συχνά στην πόλη και χρειάζεται να αναρωτηθούμε το γιατί χωρίς κατ’ ανάγκη να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα όπως άλλωστε γίνεται συνήθως.

Η CONIECTURA ήταν ένα γεγονός σε τοπικό επίπεδο που εξαρχής δήλωσε πως θα μπορούσε να έχει γίνει και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη μεγαλύτερου μεγέθους και βέβαια ενδιαφέροντος για τα εικαστικά.

ΕΓΙΝΕ στην Καλαμάτα όμως κι αυτό από μόνο του έχει τη δική του ιδιάζουσα σημασία.

ΠΟΣΟΙ και ποιοι το κατάλαβαν είναι το ζήτημα αλλά δεν σκοπεύω να δώσω απάντηση με το κείμενο αυτό.

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ο καθένας θα την αναζητήσει μόνος του.

ΤΙΤΛΟΣ της Coniectura ήταν: Γιατί στη Γη; και στο ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν με τα έργα τους οι καλλιτέχνες: Σωτήρης Αναστασόπουλος, Τάσος Βαμβακάς, Γιάννης Γκούζος, Στούαρτ Κοξ, Μαντίτα Ντάμεν, Εμμα Ντόλφιν, Απόστολος Θωμόπουλος, Βασίλης Καριζώνης, Παναγιώτης Κυριακάκης, Εύη Λιακέα, Ηλίας Μακρής, Πηνελόπη Μεμένιου, Σουζάννε Μουρδουκούτα, Ντερμοτ Νώτον, Αγγελική Πολίτη, Σάιμον Ρόουζ, Γιώργος Σταθουλόπουλος, Παναγιώτης Φ. Τεμπελόπουλος, Μαριάμ Τσακιριάν, Ηλίας Χριστόπουλος.

ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ τόμο που αξίζει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη κάθε φιλότεχνου, υπάρχουν τα έργα των προαναφερθέντων δημιουργών και επίσης δύο κείμενα του εισηγητή του θέματος και επιμελητή της έκθεσης Βασίλη Καριζώνη, καθώς και του εραστή της γραφής Κώστα Καστόρα.

ΟΣΟ για το ερώτημα της έκθεσης, η απάντηση αναζητείται και εκτός αυτής καθώς η ζωή συνεχίζεται και εν όψει της επόμενης Coniectura.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλό Σαββατοκύριακο.

Θανάσης Παντές

155 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply