ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρελές… δουλειές έκαναν πέντε Καλαματιανοί πουλώντας ηρωίνη!

0

ΛΕΥΚΟ… θάνατο πουλούσαν σε νέους και όχι μόνο, στην Καλαμάτα και άλλα σημεία του νομού, πέντε άνδρες από 24 έως 57 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει συμμορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και… θησαύριζαν πουλώντας κυρίως ηρωίνη, αλλά και χάπια. Το τελευταίο επτάμηνο η δράση της συμμορίας, ήταν ιδιαίτερα έντονη, με την Αστυνομία, για αρκετό καιρό, να αξιοποιεί κατάλληλα πληροφορίες, ευρήματα και άλλα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της και να φτάνει στα ίχνη των πέντε ανδρών! Οι πέντε άντρες που δεν εργάζονταν, ζούσαν με τα χρήματα που κέρδιζαν από τη διακίνηση των ναρκωτικών, τα οποία υπολογίζεται πως ξεπερνούν σε λίγους μόνο μήνες τις 10.000 ευρώ, καθώς φέρονται να έχουν πουλήσει πάνω από 1 κιλό ηρωίνης και ναρκωτικά χάπια.

ΟΙ «ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ» – ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ| ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ… ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τα μέλη της συμμορίας, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε «αχυρανθρώπους», σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών! Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, καθώς η δράση τους ήταν μεγάλη, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και οι πέντε στο παρελθόν, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και είχαν κατασχεθεί συνολικά 53 γραμμάρια ηρωίνης,

191 ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα χασίς, 2 ζυγαριές ακριβείας, 800 ευρώ, λαθραίος καπνός και πάρα πολλά κινητά τηλέφωνα και καρτών sim.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της πόλης, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας, η τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες συμμορίες.

Γ.Α.

Leave a Reply