ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καθημερινές οι απόπειρες παράτυπων μεταναστών να ταξιδέψουν από την Καλαμάτα σε ευρωπαϊκές χώρες

0

ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ είναι οι απόπειρες μεταναστών και προσφύγων να… αποδράσουν από την Ελλάδα της κρίσης, για ένα καλύτερο αύριο σε χώρες της Ευρώπης, που δεν αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα, μέσω του κρατικού αερολιμένα της Καλαμάτας. Το Σάββατο ένας ακόμη παράτυπος μετανάστης από το Πακιστάν 41 ετών, επιχείρησε να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα στη Γαλλία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Το ίδιο βράδυ συνελήφθησαν ένας 34χρονος Ιρακινός που αποπειράθηκε να ταξιδέψει για Σουηδί, με πλαστά έγγραφα, καθώς και ένας 23χρονος Σύριος για διευκόλυνση του Ιρακινού.

Μια ημέρα νωρίτερα, προσπάθεια να ταξιδέψει παράνομα στη Γερμανία, κατέβαλε ένας 19χρονος, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Ντίσελντορφ. Οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό και βρήκαν στην κατοχή του ένα ελβετικό διαβατήριο, το οποίο κατασχέθηκε. Οι υποθέσεις αυτές δεν είναι οι μόνες, με το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, για λειτουργία Σταθμού στο πολιτικό αεροδρόμιο, να επανέρχεται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Γ.Α.

Leave a Reply