ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρυσό βραβείο «Olympia Awards 2017» σε τρεις παραγωγούς από το Ακριτοχώρι, τους Πέτρο, Βασίλη και Δημήτρη Τσώνη

0

ΧΡΥΣΟ βραβείο απέσπασαν τρεις Μεσσήνιοι ελαιοπαραγωγοί από το Ακριτοχώρι της Κορώνης στο διαγωνισμό «Olympia Health & Nutrition Awards 2017», που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του αναπληρωτή καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολης του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Μαγιάτη και της Δρ. Ελένης Μέλλιου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των κορυφαίων Ελλήνων παραγωγών ελαιολάδου με ιδιότητες ωφέλιμες για την ανθρώπινη υγεία.

Πρόκειται για τους Πέτρο, Βασίλη και Δημήτρη Τσώνη από το Ακριτοχώρι της Κορώνης για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό τους από ελιές που συλλέγησαν στις αρχές Οκτωβρίου του 2016 και η έκθλιψή τους έγινε στο μικρό ελαιοτριβείο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Ο Πέτρος, ο Βασίλης και ο γιός του Κωνσταντίνος Τσώνης παραλαμβάνουν το χρυσό βραβείο.

Ο Πέτρος, ο Βασίλης και ο γιός του Κωνσταντίνος Τσώνης παραλαμβάνουν το χρυσό βραβείο.

Να σημειώσουμε ότι το βραβείο έρχεται σε μια χρονιά όπου οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την καλή ποιότητα ελαιοκάρπου με αποτέλεσμα αρκετά ελαιόδεντρα στη Μεσσηνία ήταν μειονεκτικά.

Τα Διεθνή Βραβεία Olympia Health & Nutrition Awards 2017 έλαβαν χώρα προχθές στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Aristoil. Απονεμήθηκε βραβείο σε όσους ελαιοπαραγωγούς πέτυχαν δείγμα ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο και οι διακρίσεις χωρίστηκαν σε Bronze, Silver και Gold, ανάλογα με τα επίπεδα των ευεργετικών φαινολών.

award

Στην τελετή μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, εξειδικευμένοι στο ελαιόλαδο και τις ευεργετικές του ιδιότητες, και αναφέρθηκαν στις τελευταίες έρευνες σχετικά με την θετική του επίδραση πάνω στην υγεία, στοχεύοντας στην ανάδειξη των χρήσεων του ελαιολάδου και στο κατά πάσο συμβάλει η επιστημονική έρευνα σε αυτά. Στη συγκεκριμένη τελετή παρουσιάστηκε για πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα η ίδρυση του Wοrld Olive Center for health, του Παγκοσμίου Κέντρου Ελαιολάδου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να παρέχει πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου ως προς την προστασία της υγείας, να προβάλλει και να ενισχύει την έρευνα για την ελιά και το λάδι και την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών. Η εκδήλωση ήταν μια συνεισφορά του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ΑRΙΒΤΟΙΙ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλειος Κόκκαλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, διακεκριμένοι καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης κ.α.

aponomh

Leave a Reply