ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αν δεν ανατραπεί η απόφαση για τους συμβασιούχους, οι δήμοι της Μεσσηνίας κινδυνεύουν να μείνουν από προσωπικό καθαριότητας!

0

ΣΟΒΑΡΕΣ αν δεν ανατραπεί η απόφαση θα είναι οι επιπτώσεις για  15.000 συμβασιούχοι στους δήμους της χώρας, από τους οποίους 127 στην Μεσσηνία (44 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Δήμο Καλαμάτα, 22 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Μεσσήνης, 22 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, 25 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Τριφυλίας, 9 στο Δήμο Οιχαλίας και 5 στο Δήμο Δυτικής Μάνης), δεδομένου ότι η ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (οκτάμηνα).

ΜΕ βάση τις νέες εξελίξεις ότι οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση φαίνεται να πληρώνουν ακριβά τους αδέξιους χειρισμούς της κεντρικής εξουσίμάλιστα ήταν ομόφωνη, δείχνει ότι η κεντρική εξουσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων εργαζομένων, που θα μείνουν άνεργοι. Ζήτημα ανακύπτει για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, αφού απαγορεύεται η πληρωμή τους για όσο χρόνο κρίνεται ότι οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν παράνομα, ενώ εμποδίζεται και η μονιμοποίησή τους. Την ίδια ώρα οι δήμοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό σε έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της καθαριότητας.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο την Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Μαρία Αθανασοπούλου, κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικές.

Επιμέλεια ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply