ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Αθήνα για θέματα και προβλήματα του Δήμου ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης

0

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ συναντήσεων στην Αθήνα πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιώργο Πατρίκιο, για την ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων , για την υλοποίηση έργων που άπτονται της αρμοδιότητας του .

ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΤΑ

Μετά συναντήθηκε με την πρόεδρο των ΕΛΤΑ, Φρόσω Σταυράκη, μεσσηνιακής καταγωγής , γιατί στα πλαίσια και τη δράση του Δήμου Μεσσήνης σε ταχύ-σκέψεις και ταχύ-έργα, ήταν απαραίτητη η συνάντηση με την πρόεδρο των Ελληνικών Ταχυδρομείων .Μια καλή σκέψη, λογική και επικοινωνιακή θα ήταν να ταξιδέψει η εικόνα του δήμου Μεσσήνης διαμέσου των ΕΛΤΑ σε όλον τον κόσμο .

ΜΕ Γ.Γ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Επόμενη σημαντική συνάντηση ήταν με το γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα, στον οποίο κατατέθηκε η σκέψη επιβεβλημένης επαναλειτουργίας του δρομολογίου με τρένο Μεσσήνη – Καλαμάτα και αντίστροφα, για λόγους εξυπηρέτησης των πολιτών, των επιχειρηματιών, και των επισκεπτών. Αν τούτο καταστεί δεδομένο, η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής και του αντιστοίχου δρομολογίου . Επίσης, ο δήμαρχος κατέθεσε την πρόταση του, τον προβληματισμό του, για την νομική επίλυση του θέματος που αφορά τη χρήση των λεωφορείων που ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου, να τεθούν στη διάθεση και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Τέλος, η συνεργασία των δύο πλευρών, στη δυνατότητα παραχώρησης χώρων κατά κυριότητα ή χρήση στο Δήμο, από το θεσμικό ιδιοκτήτη που ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταφορών ,στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Μεσσήνης, για την κατασκευή και λειτουργία χώρων μαζικού αθλητισμού ,πολιτισμού και μαζικών εκδηλώσεων των πολιτών και του Δήμου.

ΜΕ ΤΗ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δήμαρχου με το γενικό γραμματέα και μετά το πέρας της, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης συναντήθηκε με την περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Μετά τις φιλοφρονήσεις ανταλλάχθηκαν σκέψεις, προβληματισμοί, γιατί καθένας γίνεται σοφότερος, διαλογιζόμενος και συνεργαζόμενος με την Περιφέρεια Αττικής, που είναι η μεγαλύτερη της χώρας.

Leave a Reply