ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Πελοπόννησο( ; ) η διοργάνωση των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων που θα φέρει χιλιάδες επισκέπτες

0

Μετά τη διοργάνωση του συνεδρίου των Άγγλων τουριστικών πρακτόρων της ABTA στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν χιλιάδες Βρετανοί στο νομό, σειρά έχει, αν όλα πάνε καλά, η Γερμανία, με τους εκεί τουριστικούς πράκτορες, να σκέφτονται πρώτη φορά να πραγματοποιήσουν τη διοργάνωση εκτός χώρας και να έχουν επιλέξει ήδη, προσανατολιζόμενοι σε αυτήν τη κατεύθυνση, την Πελοπόννησο. Η είδηση αυτή, στην οποία αναφέρθηκε μιλώντας στη “Φ” η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, είναι κάτι περισσότερο από σημαντική, καθώς τα οφέλη, όχι μόνο για την περιοχή που θα επιλεγεί, θα είναι πολλαπλά. “Είναι κάτι που προσπαθούμε πάρα πολύ καιρό! Αν τα καταφέρουμε, θα είναι της ίδιας εμβέλειας με το συνέδριο των ABTA, τo οποίο αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση της Περιφέρειας που είχε ως αποτέλεσμα, ένα συν 26% στον τουρισμό, με επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Μεγάλη Βρετανία είναι πρώτη δύναμη στην Πελοπόννησο και μετά ακολουθεί η Γερμανία και δυναμικά η Πολωνία, όπου και εκεί θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις”, ανέφερε η Ντίνα Νικολάκου, η οποία στάθηκε σε όσα υλοποιεί η Περιφέρεια στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και την ανάδειξη όλων των νομών, με τη Μεσσηνία φυσικά, να κρατά τα σκήπτρα!

Η ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017

“Δημιουργούμε ένα καθεστώς και έχουμε βάλει σ’ αυτό και όλους τους φορείς, τις πρεσβείες, το υπουργείο, τον ΕΟΤ και όχι μόνο! Άλλωστε ο τουρισμός είναι ένα εθνικό ζήτημα και δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις, όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση και είμαστε ικανοποιημένοι που η Πελοπόννησος όπως το 2016, όλα δείχνουν ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την ύφεση με υπερόπλο τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία”, ανέφερε η κα Νικολάκου, η οποία επεσήμαινε πως τα μηνύματα είναι πολύ θετικά και τα επιβεβαίωσε και η υπουργός Τουρισμού. “Θέλω να σταθώ σ’ αυτό που είπε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρα στο Ναύπλιο, στη διάρκεια των εγκαινίων του Mediterranean Show που αφορούσε στα σκάφη αναψυχής, η όποια επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανοίξει δρόμους και νέους ορίζοντες σε ότι αφορά στην ανάπτυξη. Είναι ορατά και μετρήσιμα τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει από το 2011, όπως δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία, ένα και το 2017, φαίνεται πως θα είναι μια εξαιρετικά καλή χρονιά για την Πελοπόννησο”, δήλωσε η κα Νικολάκου, που μίλησε για τα μηνύματα αυτά.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΩ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

“Τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ θετικά και έχουμε ξεκινήσει νωρίς, από τις απόκριες, το Πάσχα, αλλά και την Πρωτομαγιά, όποτε και πάρα πολύς κόσμος επισκέφθηκε την Πελοπόννησο, οι οποίοι έμειναν πολλοί ικανοποιημένοι! Σ’ αυτό φυσικά έχουν συμβάλει και οι επαγγελματίες τουρισμού, οι οποίοι κρατούν ψηλά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και αρκετά καλές τιμές. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Πελοπόννησο έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν διακοπές επισκέπτες όλων των… βαλαντίων! Εμείς δε σταματάμε καθόλου, προχωρούμε και συνεργούμε καθώς δεν είμαστε μόνοι μας. Αυτό το μήνα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν πανταχού παρούσα! Γυρίσαμε πολύ πρόσφατα από την Κύπρο, όπου είχαμε μια πολύ εξαιρετική παρουσία εκεί, έχουμε μπει σε στρατηγική συνεργασία, στο πλαίσιο της οποία συναντηθήκαμε και με τον υπουργό Τουρισμού, ο οποίος θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο για να κάνει διακοπές με την οικογένειά του και θα συναντηθεί με τον κ. Τατουλη το καλοκαίρι! Ετοιμαζόμαστε για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που γίνεται στη Νέα Υόρκη, οπού η αποστολή της Περιφέρειας, θα ετοιμάσει μια σημαντική εκδήλωση για την Πελοπόννησο και την ομογένεια, η οποία θα γίνει το Φθινόπωρο και σε ένα από τα πιο σημαντικά terminal, το 12 στους σταθμό της Νέας Υόρκης θα έχουμε όλο το πληροφοριακό υλικό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα βρίσκεται εκεί, ο πάρα πολύ γνωστός μαραθωνοδρόμος Στηβ Καρνέζης, ο οποίος είναι Πελοποννήσου. Παράλληλα, ετοιμαζόμαστε για το Βουκουρέστι, σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας, όπου σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή, θα έχει Πελοποννησιακή κουζίνα για μια εβδομάδα και φυσικά θα είμαστε παρόντες, σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμό, με το πιο σημαντικό στο Λονδίνο”, ανέφερε καταληκτικά η Ντίνα Νικολάκου.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

167 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply