ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απεργιακός πυρετός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κόντρα στα μέτρα του νέου μνημονίου

0

Αντιδρούν στα μέτρα του 4ου μνημονίου οι δημόσιοι υπάλληλοι

adedy

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ βρέθηκε χθες στο πλαίσιο της αυριανής απεργίας, ο γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Ιωακειμίδης. Ο κ. Ιωακειμίδης μαζί με το Δημήτρη Πράττη και άλλα στελέχη, ενημέρωσαν τους δημοσίους υπαλλήλους για όσα προωθούνται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του τέταρτου μνημονίου, καλώντας όλους σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία. «Δυστυχώς, είμαστε στον έβδομο χρόνο της οικονομικής ύφεσης και οι εργαζόμενοι της χώρας, πληρώνουμε την κρίση που άλλοι δημιούργησαν», ανέφερε ο κ. Ιωακειμίδης, ο οποίος δήλωσε πως αυτά τα χρόνια, μεταξύ άλλων έχει χαθεί το 40% και παραπάνω, των αμοιβών. «Αναγκαζόμαστε σήμερα να βρισκόμαστε και πάλι στο δρόμο, σε έναν αγώνα αμυντικό, για να διεκδικήσουμε να μη χάσουμε κι άλλα από το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο που είχαμε μέχρι του 2008», δήλωσε ο γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα της «Φ», προσπάθησε να δικαιολογήσει τη μικρή συμμετοχή των υπαλλήλων, που καταγράφεται τελευταία στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά το ενδεχόμενο λήψης απόφασης για άλλη μορφή αγώνα! «Είναι… επόμενο, με τέτοιες μειώσεις στα εισοδήματα και το ξήλωμα των εργασιακών κατακτήσεων ετών που είχαμε κερδίσει με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων, τα οποία είδαμε να καταρρέουν, όπως το κοινωνικό κράτος, μέσα σε λίγα χρόνια, οι εργαζόμενοι να δυσκολεύονται! Ελπίζουμε όμως, αυτή τη φορά να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Οι μορφές πάλης που θα αποφασίσει το συνδικαλιστικό κίνημα, αμέσως μετά από αυτή τη γενική απεργία, πιστεύω πως πρέπει να είναι πιο ευέλικτες, καθώς υπάρχει πράγματι κλίμα αναποτελεσματικότητας δεν εθελοτυφλούμε, όμως προέχει η επιτυχία αυτής της απεργίας», απάντησε ο κ. Ιωακειμίσης που μίλησε και για την τεχνητή όπως τη χαρακτήρισε, αντιπαλότητα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε, βιώνουμε σχεδόν τα ίδια προβλήματα! Αντιλαμβάνομαι ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είναι σε πιο δύσκολη θέση από εμάς, λόγω και της ανασφάλειας που υπάρχει, βλέπω ότι ακόμη και να απεργήσουν δεν μπορούν, καθώς φοβούνται την απόλυση, όμως τα προβλήματα είναι σε γενικές γραμμές κοινά.

Κι αυτοί, στην ίδια λογική κινούνται, στο να αποκατασταθούν όσα έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια».
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία και τη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας, απηύθυνε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία Δημήτρης Φαββατάς, εκφράζοντας την πεποίθηση και την ελπίδα πως ο αγώνας αυτός θα αποδώσει καρπούς. «Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην απεργία και να δηλώσουν έτσι, την αντίθεσή τους στις συνθήκες εργασίας που επικρατούν σήμερα, προκειμένου να υψώσουμε όλοι μαζί, μια ισχυρή αντίθεση απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία 7 χρόνια. Πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε, ότι και με τον τιμωρητικό Νόμο που ήθελε απολύσεις σε σχολικούς φύλακες, δημοτική αστυνομία και καθηγητές και ναι, είμαστε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά υπό προϋποθέσεις», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Φαββατάς.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Διαβάστε στην επόμενη σελίδα για το ηχηρό μήνυμα ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα και από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που συμμετέχουν στην απεργία…→

1 2 3 4 5 6 7

Leave a Reply