ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο “Δημόκριτος” ιδρύει παράρτημα στην Καλαμάτα

0

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» ανακοίνωσε ότι ιδρύει παράρτημα στην Καλαμάτα. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παρέδωσε στο διευθυντή του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής Δρ Σωτήρη Χαρισόπουλο τα κλειδιά του κτηρίου, στο οποίο θα στεγαστούν προσωρινά ορισμένες δραστηριότητες του συγκεκριμένου Ινστιτούτου του «Δημόκριτου».

Θα ακολουθήσει η οριστική εγκατάσταση του «Δημόκριτου» στο Ζουμπούλειο Μέγαρο, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2016 ανάμεσα στο ερευνητικό κέντρο και στο Δήμο Καλαμάτας.

Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Καλαμάτα θα εγκατασταθούν εργαστήρια, γραφεία και αρχειακό υλικό του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής. Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το παράρτημα θα περιλαμβάνει επίσης αίθουσες σεμιναρίων, υπολογιστικές υποδομές, υποδομή για πειραματικές κατασκευές μεγάλης κλίμακας, εκθεσιακό χώρο και υποδομή φιλοξενίας.

Στο παράρτημα Καλαμάτας σχεδιάζεται μελλοντικά να υλοποιηθούν προγράμματα και των υπόλοιπων ινστιτούτων του «Δημόκριτου». Με τον τρόπο αυτό, εγκαινιάζεται η συνεργασία του «Δημόκριτου» με την Περιφέρεια, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τόσο τις δραστηριότητες του ερευνητικού κέντρου, όσο και το άνοιγμα της επιστημονικής δραστηριότητας στην τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας.

 

Leave a Reply