ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους αγώνες στίβου «Παπαφλέσσεια 2017»

0

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΪΟΥ 2017 ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΙΣ 27 Μαΐου θα διεξαχθούν φέτος οι αγώνες στίβου που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση κλασικού αθλητισμού που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην πόλη μας, με την δική της ιστορία. Μάλιστα φέτος η χρονιά είναι επετειακή, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από την 15η Μαΐου 1956, όταν τα «Παπαφλέσσεια» διεξήχθησαν για πρώτη φορά.
Χαρακτηριστικά όσα έγραψε προ ημερών ο Τεχνικός υπεύθυνος Γιάννης Καλυβιώτης σχετικά με τα Παπαφλέσσεια «…Τεράστιες προσωπικότητες αθλητών με Ολυμπιακές διακρίσεις και Παγκόσμια ρεκόρ αγωνίστηκαν κατά καιρούς στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Στην ίδια εγκατάσταση σε παράλληλο χρόνο αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών του διαχρονικού διοργανωτή , Μεσσηνιακού, συμμετείχαν είτε οργανωτικά είτε αγωνιστικά στην διεθνή αυτή αθλητική εκδήλωση. Η “Απομυθοποίηση” των εξαιρετικών αυτών προσωπικοτήτων πραγματοποιήθηκε πολυάριθμες φορές, όταν ο πιτσιρικάς αθλητής της Ακαδημίας Στίβου πατούσε στο ταρτάν ρίχνοντας κλέφτες ματιές, δεξιά και αριστερά, στα ινδάλματα του…»
Στην εφετινή διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί όπως πάντα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (ώρα έναρξης 17:00) θα συμμετέχουν πολυάριθμοι αθλητές και αθλήτριες της πόλης μας, όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ-ΗΛΙΚΙΕΣ
ΑΝΔΡΩΝ: 100μ-200μ-800μ-400μ ΕΜΠ-5.000μ-Άλμα σε Ύψος-Άλμα Τριπλούν-Άλμα σε Μήκος.
ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 100μ-400μ-400μ ΕΜΠ-3.000μ-Άλμα σε Μήκος-Ακοντισμός.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
● Δικαίωμα Συμμετοχής στους αγώνες έχουν μόνο αθλητές και αθλήτριες που έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας και είναι εγγεγραμμένοι σε συλλόγους στίβου.
● Στους αγώνες μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές – τριες των κατηγοριών Α-Γ, Ε-Ν και Π-Κ σύμφωνα με την κωδικοποίηση των κατηγοριών του ΣΕΓΑΣ για το έτος 2017.
● Οι αθλητές /τριες πρέπει να έχουν μαζί τους τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας, νόμιμα θεωρημένα από Ιατρό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών-τριών θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimitrpoulopoulos@gmail.com με πλήρη στοιχεία του αθλητή /τριας (Ονοματεπώνυμο, Ε.Γ., Αριθμό Μητρώου ΣΕΓΑΣ, Αγώνισμα).
Οι αθλητές /τριες πρέπει να οριστικοποιούν την συμμετοχή τους με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Γραμματεία των αγώνων, 60′ πριν την διεξαγωγή του αγωνίσματός τους, με επίδειξη του ατομικού δελτίου αθλητικής ιδιότητας σφραγισμένο από γιατρό όπως ορίζει ο νόμος. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνει δεκτή η συμμέτοχη των αθλητών-τριών στον αγώνα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33 παρ. 9 του νόμου 2725/99 και στο σχετικό έγγραφο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 4585/8-10-10).
Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι οι εκπρόσωποι των σωματείων.
Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.
Σε κάθε περίπτωση όμως, για τα θέματα υγείας των αθλητών-τριών και ιδιαίτερα για ότι συμβεί σε ένα αγωνιζόμενο και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού έλεγχου, είναι υπεύθυνος ο εκπρόσωπος του σωματείου και ο προπονητής που δηλώνουν αυτούς τους αθλητές και σε καμία περίπτωση οι διοργανωτές.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
● Όλοι οι δρόμοι θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές και οι νικητές θα βγουν με βάση το χρόνο τους.
● Στους αγώνες θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (photo finish).
● Στα άλματα (μήκος-τριπλούν) και στις ρίψεις θα γίνουν 3 προσπάθειες κατάταξης και οι (8) καλύτερες επιδόσεις θα συνεχίσουν για άλλες τρεις (3) προσπάθειες.
● Στους αγώνες θα ισχύουν οι Κανονισμοί Στίβου του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2016-17.
● Οι επιδόσεις που θα επιτευχθούν κατά την διάρκεια των αγώνων, θα υπολογισθούν ως όρια, για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και τις διεθνείς διοργανώσεις.
● Στο αγώνισμα του άλματος σε ύψους Α το αρχικό ύψος και τα διαδοχικά ύψη θα καθοριστούν από τον Έφορο του αγωνίσματος σε συνεργασία με τον Τεχνικό Υπεύθυνο του αγώνα.
● Τεχνικοί υπεύθυνοι του αγώνα ορίζονται οι Δημήτριος Ορφανόπουλος και Ιωάννης Καλυβιώτης.
papaflesseia

ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ – ΥΨΗ –
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ:
ΑΝΔΡΩΝ:

400μ. ΕΜΠ.: Αριθμός Εμποδίων 10, Ύψος Εμποδίων 91 cm. Αποστάσεις Εμποδίων το πρώτο 45μ. από τη γραμμή αφετηρίας, τα υπόλοιπα 9 ανά 35μ. μεταξύ τους ενώ το τελευταίο απέχει 40μ. από τη γραμμή τερματισμού.
ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ: Βάρος οργάνου 600 gr.
400μ. ΕΜΠ.: Αριθμός Εμποδίων 10, Ύψος Εμποδίων 76 cm. Αποστάσεις Εμποδίων το πρώτο 45μ. από τη γραμμή αφετηρίας, τα υπόλοιπα 9 ανά 35μ. μεταξύ τους ενώ το τελευταίο απέχει 40μ. από τη γραμμή τερματισμού.
● ΕΛΕΓΧΟΣ DOPING: Στους αγώνες θα γίνει έλεγχος DOPING από το ΕΣΚΑΝ
● ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής στους συμμετέχοντες μετά από επικοινωνία με τον κ. Πουλόπουλο Δημήτριο στο τηλ. 6974711317 ή στο e-mail dimitrpoulopoulos@gmail.com
Οι αποδείξεις έκδοσης εισιτηρίων μέσων μεταφοράς θα εκδίδονται στα στοιχεία: ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ Σ, ΑΦΜ 090155528 Μαυρομιχάλη 93 ΔΟΥ Καλαμάτας.
Οι μετακινούμενοι με Ι.Χ. θα προσκομίζουν αποδείξεις διοδίων και καυσίμων και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στην ALPHA BANK εάν είναι δυνατόν.

Leave a Reply