ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Αιγάλεω, ο Τζανακόπουλος, η αξιολόγηση κ.ά.

0

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τζανακόπουλος μπορεί να φαντάζεται τον εαυτό του ως τον… Βασιλάκη Καΐλα του 2020, που επιστρέφει εξήντα χρόνια μετά τις μελό ταινίες για να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρει παράσημο, γιατί επί δύο χρόνια έμενε στο Αιγάλεω.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ στην άκρη το τεράστιο πολιτικοκοινωνικό λάθος του Τζανακόπουλου που θεωρεί όσους μένουν στο Αιγάλεω ως ανθρώπους ενός κατώτερου θεού και τους κατατάσσει ως μια «ειδική» κατηγορία στην ελληνική κοινωνία. Είναι λάθος έτσι κι αλλιώς να κρίνει κανείς αφοριστικά είτε θετικά είτε αρνητικά.

Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, δυστυχώς, ακολουθεί τη λογική ότι όποιος μένει στο Αιγάλεω ξέρει καλύτερα τι σημαίνει κρίση. Μια στρεβλή αφοριστική λογική που επιβάλλει ότι όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελάκι, οι ταξιτζήδες είναι… ταρίφες που κλέβουν, οι δημοσιογράφοι είναι αλήτες και ρουφιάνοι και πως κάθε πολίτης «καταδικάζεται» είτε από το επάγγελμα είτε από τον τόπο διαμονής.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ εκπρόσωπος θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η κρίση χτύπησε οριζόντια τη μεσαία οικονομική τάξη της χώρας ανεξάρτητα από τη διεύθυνση κατοικίας. Περισσότερο είτε από τους ανθρώπους που δηλώνουν υψηλά ή χαμηλά εισοδήματα. Και αυτό δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία, αλλά διεθνές δεδομένο.

Η ΜΕΣΑΙΑ οικονομική τάξη χτυπήθηκε περισσότερο, γιατί ήταν εκείνη που είχε αναλάβει μεγαλύτερες υποχρεώσεις -κυρίως τραπεζικό δανεισμό- στα χρόνια της ευμάρειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας κατάφερε να γκρεμίσει πολλούς μύθους. Ενας από αυτούς ήταν και το «λαός και Κολωνάκι». Ηταν ο μύθος που συντηρούσε η αντιπολιτευόμενη επί δεκαετίες αριστερά. Πως βρίσκεται στο πλάι των οικονομικά αδύναμων και ότι αν ποτέ έρθει στην εξουσία θα τους σταθεί, θα τους ανταμείψει.

ΚΑΙ η υποτιθέμενη αριστερά του Δημήτρη Τζανακόπουλου ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη τα πάντα. Και τι έφερε; Ενα συν ένα μνημόνιο με σκληρά μέτρα, που πλέον δεν χτυπούν μόνο τη μεσαία τάξη αλλά και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΚΑΣ, οι διαρκείς αυξήσεις έμμεσων φόρων σε προϊόντα – υπηρεσίες, η επερχόμενη περικοπή συντάξεων ουσιαστικά από το πρώτο ευρώ και η μείωση του αφορολογήτου που θα επιφέρει χαράτσια ακόμα και σε μηνιαίες αποδοχές των 400 ευρώ είναι η απόδειξη.

ΤΙ ΕΧΕΙ να πει, τώρα, ο κύριος Τζανακόπουλος, θα μετακόμιζε ξανά στο Αιγάλεω; Γιατί, βρέχει στη φτωχογειτονιά. Ή μήπως δεν βρέχει και απλά οι πολίτες… φτύνουν εκείνους που τους υποσχέθηκαν φαντασιακούς παραδείσους;».

***

ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ στην επικαιρότητα λόγω ατυχών δηλώσεων Τζανακόπουλου και ο Γιάννης Τσαπρούνης στο άρθρο του με τίτλο «Βρέχει στη φτωχογειτονιά! Ή μήπως φτύνουν;», τον στολίζει δεόντως.

ΠΕΣΑΝΕ να τον «φάνε» τον Τζανακόπουλο γι’ αυτό που είπε, το οποίο ήταν απλώς μια ανοησία και τίποτε περισσότερο βέβαια αλλά προφανώς η διάθεση για κριτική που έχει κυριεύσει την αντιπολίτευση και πρωτίστως την αξιωματική βρήκε μια ακόμη ευκαιρία για να ασκηθεί, ευκαιρίας δοθείσης.

ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ πάντως και το επισημαίνω παρεμπιπτόντως από τότε που έφτασε το μετρό ως εκεί έχει αρχίσει και ανεβαίνει πολύ και μόνο «κατώτερη» περιοχή δεν θεωρείται.

Ο ΖΑΜΠΕΤΑΣ αν ζούσε σήμερα, το Αιγάλεω σίτι που είχε γνωρίσει και ζήσει, δεν θα το αναγνώριζε.

ΚΑΤΑ τ’ άλλα ο Τζανακόπουλος δεν μπορεί να μοιάζει του Καΐλα γιατί αυτός υπήρξε «παιδί-θαύμα» στην εποχή του, ενώ ο Τζανακόπουλος στην καλύτερη των περιπτώσεων έγινε απλώς αυτό που είναι σήμερα.

ΚΑΤΑ τα λοιπά ας αφήσουν το Αιγάλεω στην ησυχία του γι’ αυτή την εποχή στο ναό του Εσταυρωμένου στην κεντρική πλατεία φιλοξενεί το Τίμιο Ξύλο και όσοι πιστοί προσέλθετε για προσκύνημα.

***

ΥΠΑΡΧΟΥΝ βέβαια και σοβαρότερα και πιο σημαντικά πράγματα από τα λεγόμενα του Τζανακόπουλου κι αυτά αφορούν την τρέχουσα καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και δυσκολότερη για τους περισσότερους που αναμένουν να δουν τις επιπτώσεις από τα νέα μέτρα που θα προκύψουν, ύστερα από την αξιολόγηση που θα συζητηθεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ η συζήτηση να κινηθεί σε υψηλούς τόνους, ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει πάρει πλέον για τα καλά το «σκοινί-κορδόνι» των πρόωρων εκλογών και το επικαλείται συνεχώς.

ΩΣ ΚΑΙ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην Καλαμάτα ζήτησε εκλογές και μάλιστα με τον επιτακτικό τόνο του «εδώ και τώρα»!!

ΕΔΩ γελάνε βέβαια αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα για κάποια άλλη  στιγμή.

ΑΛΛΩΣΤΕ τα πράγματα μόνο για γέλια δεν είναι και χρειάζεται πολύ μεγάλη σοβαρότητα η αντιμετώπισή τους.

ΑΥΤΑ για σήμερα και μακριά από τα «κωλοδάχτυλα» του Καμμένου, που τα κατάφερε πάλι ν’ ασχολούμαστε μαζί του για γελοιότητες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply