ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βιωματικό Εργαστήρι «Η μουσική στα χνάρια της αφήγησης» το Σάββατο στην Καλαμάτα

0

Διήμερο Σεμινάριο Παραμυθιού με τίτλο «Η μουσική στα χνάρια της αφήγησης», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα: 5 – 9 μ.μ. και την Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα: 11 π.μ. – 3 μ.μ., στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης Παιδιών “Παράθυρο Στον Ήλιο” (Φαρών 23), με εισηγήτρια την αφηγήτρια παραμυθιών Ανθή Θάνου.

Ένα βιωματικό εργαστήρι για τα λόγια και τη μουσική, πως η μουσική γίνεται παραμύθι, πως ο λόγος γίνεται μουσική. Ο παραμυθάς/ παραμυθού ξεδιπλώνει με τέχνη τις εικόνες του παραμυθιού, αφηγείται τις δράσεις των ηρώων, τα κατορθώματά τους, τις κρυφές επιθυμίες τους. Η μουσική συνοδεία ανακαλύπτει τις λέξεις-κλειδιά του παραμυθιού, δημιουργεί ηχητικά τοπία, γίνεται γέφυρα, υπογραμμίζει τη δράση, συντροφεύει τα λόγια. Λόγια, μελωδίες, ήχοι, τραγούδια και …αρχή του παραμυθιού!!!

 Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση αφήγησης παραμυθιών για ενήλικες, με τίτλο: «Ονειρεύομαι», στη Φιλαρμονική Καλαμάτας, με αφηγήτρια την Ανθή Θάνου, την οποία θα συνοδεύει με μουσική και τραγούδι ο Αλέξανδρος Μακρής. Συμμετοχή αφήγησης: 10 ευρώ

* Θα ήταν κατάλληλη απλή ενδυμασία για την δική σας άνεση. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις για να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο.

 Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, καλέστε στο 27210 95070 ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email:info@parathirostonilio.gr

Leave a Reply