ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελεύθερη είσοδος αύριο στα μουσεία όλης της χώρας

0

Με ελεύθερη είσοδο θα λειτουργούν τα μουσεία της χώρας αύριο, Πέμπτη 18 Μαΐου, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. 

Πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες έχουν διοργανωθεί σε όλα τα μουσεία της χώρας με σκοπό τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας, για τις οποίες το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Το φετινό θέμα εορτασμού είναι «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», Σημειώνεται πως ο εορτασμός διαρκεί πάνω από μια μέρα, με τις εκδηλώσεις να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ξεναγήσεις στις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων αλλά και ειδικά δρώμενα.

Ειδικότερα για τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Αρκαδία, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Στην Αρχαία Μεσσήνη αύριο 11 π.μ.-12:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση «Ο θάνατος του Φιλοποίμενα, του τελευταίου ηγέτη των Ελλήνων στο θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Μεσσήνης» Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αρκεί να έχει προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση.

Διαβάστε περισσότερα

Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Επικούριου Απόλλωνα θα πραγματοποιηθεί (10 π.μ. – 1 μ.μ.) εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Έριδες και συμφιλιώσεις Αρκάδων, Μεσσήνιων και Ηλείων με υπόβαθρο την ανέγερση του ναού του Επικουρίου Απόλλωνα». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι για παιδιά Δ’ και Ε’ Δημοτικού. Μέσω προβολής ταινίας μικρού μήκους του σκηνοθέτη Jean-Daniel Pollet παραγωγής του 1964, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του ναού και τους λόγους για τους οποίους κατασκευάστηκε. Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση

Στη Μονεμβασιά την Κυριακή 21/5/ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. ξενάγηση με θέμα «Αρχαιολογική Συλλογή Μονεμβασίας: ιστορίες εκθεμάτων». Η ξενάγηση απευθύνεται στο ευρύ κοινό (ενήλικες και οικογένειες με παιδιά) και αναφέρεται σε επιλεγμένα εκθέματα της Αρχαιολογικής Συλλογής. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το κτήριο της Συλλογής, μνημείο της Οθωμανικής περιόδου στη Μονεμβασία αλλά και για τα εκθέματα εκείνα μέσα από τα οποία προβάλλεται η παρουσία στο χώρο λαών με διαφορετικές πολιτισμικές και θρησκευτικές καταβολές και παραδόσεις, κυρίως όμως η Ευρωπαϊκή διάσταση του χώρου.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, 10 π.μ. – 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση με τίτλο «Αρχαιολογική Συλλογή Μονεμβασίας: ιστορίες εκθεμάτων», για το ευρύ κοινό (ενήλικες και οικογένειες με παιδιά) σε επιλεγμένα εκθέματα της Αρχαιολογικής Συλλογής. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το κτήριο της Συλλογής και για επιλεγμένα εκθέματα τα οποία προβάλλουν την παρουσία στο χώρο λαών με διαφορετικές πολιτισμικές και θρησκευτικές καταβολές και παραδόσεις, με ελεύθερη συμμετοχή

Σημειώνεται πως από τις 4 μέχρι τις 30 Ιουνίου εντός των Αρχαιολογικών χώρων Μυστρά και Μονεμβασίας θα φιλοξενηθεί σπονδυλωτή εικαστική εγκατάσταση, σε επιλεγμένες θέσεις.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης Βοιών από σήμερα μέχρι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τρεις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις ανά ημέρα, σε σχολικές ομάδες με τίτλο «Τα εκθέματα του Μουσείου διηγούνται αμφιλεγόμενες ιστορίες» (10:00-14:00) με ελεύθερη συμμετοχή. Αύριο στις 12 μ. θα πραγματοποιθεί θεματική ξενάγηση σε ελεύθερους επισκέπτες. με τίτλο «Τα εκθέματα του Μουσείου διηγούνται αμφιλεγόμενες ιστορίες», με ελεύθερη συμμετοχή Στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσει “Μουσικό απόγευμα” από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δ.Ε. Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας με τίτλο «Μουσικές… Αμφιλεγόμενες ιστορίες»

Αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση σε ελεύθερους επισκέπτες, με τίτλο «Τα εκθέματα του Μουσείου διηγούνται αμφιλεγόμενες ιστορίες»

Τέλος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας διοργανώνει σήμερα και αύριο ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου με τίτλο «Πάντες άνθρωποι και μύθοι πάντα ένα παραμύθι», 11 π.μ. – 1 μ.μ., με ελεύθερη συμμετοχή. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο διοργανώνεται Escape room για ενήλικες με τίτλο: «Μουσείο διαφυγής» (6 – 8 μ.μ.) με ελεύθερη συμμετοχή – Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση.

Leave a Reply