ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΕΔΕ για πολυνομοσχέδιο: Χείμαρρος… οι δήμαρχοι κατά της κυβέρνησης προειδοποιούν πως το ποτάμι της οργής φουσκώνει στις τοπικές κοινωνίες!

0

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την πανελλαδική απεργία και την αντίδραση των πολιτών στο σύνολό της, εκστρατεία ενημέρωσης για τις δραματικές επιπτώσεις, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, που θα έχει στις τοπικές κοινωνίες και στη καθημερινότητα των δημοτών  το πολυνομοσχέδιο που φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, πραγματοποιεί και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Ο πρόεδρος μάλιστα της Ένωσης Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού, τονίζοντας πως το «ποτάμι της οργής στις τοπικές κοινωνίες φουσκώνει» και συνεχίζοντας ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ βαδίζει μαζί με τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους άνεργους και όλους όσους πλήττονται,  διεκδικώντας την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί το λαό σε πλήρη φτωχοποίηση.

«Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλες περικοπές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να οδηγήσει σε κλείσιμο τους Δήμους μας. Η ανατροπή μιας αδιέξοδης πολιτικής , που υπηρετεί όχι το συμφέρον της χώρας, αλλά τις εντολές των δανειστών, αποτελεί για μας μονόδρομο πλέον. Ουσιαστικά μέσα από το νέο μεσοπρόθεσμο τιμωρούν τους Δήμους με περικοπές πόρων επειδή λειτουργούν νοικοκυρεμένα, κι επιβραβεύουν το κεντρικό κράτος που εξακολουθεί να δημιουργεί ελλείμματα», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις της Ένωσης.

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ

«Αποδομείται ο  Νόμος, ο οποίος ορίζει τη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, με τη νέα μείωση να ανέρχεται σε 35% σε σχέση με τον προηγούμενο. Μειώνονται κι άλλο οι δαπάνες για επενδύσεις, ενώ στον Ενοποιημένο Προϋπολογισμό  προβλέπεται ότι και οι χρηματοροές από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων τη περίοδο 2015-2021, θα μειωθούν κατά 25%. Δεν γίνεται λόγος για την απόδοση πόρων που προήλθαν από τη νέα γενιά παρακρατηθέντων της περιόδου 2010-2016, που ξεπερνούν τα 12 δις ευρώ. Για δε τις πολιτικές που θα κληθεί να εφαρμόσει η Τ.Α. όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα προνοιακά επιδόματα και τα σχολικά γεύματα ή αυτές όπου θα μπορούσε αποτελεσματικά να συμμετάσχει δεν ζητείται η γνώμη της.

Φορολογούν και τον αέρα που αναπνέουμε αλλά δεν επιστρέφουν τίποτε στις τοπικές κοινωνίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με ειδική μνεία τα στελέχη της ΚΕΔΕ να κάνουν στον Καλλικράτη.

«Τι αλλαγή του Καλλικράτη είναι αυτή που θα προβλέπει ακόμη λιγότερα χρήματα για τους Δήμους, όταν αυτοί θα κληθούν να αναλάβουν περισσότερες αρμοδιότητες κι ευθύνες;», διερωτήθηκε ο Γιώργος Πατούλης, που κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα το θέμα των συμβασιούχων και να μην αντιμετωπίσουν οι Δήμοι προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.

 

Leave a Reply