ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσία διακεκριμένων μαγείρων τα σεμινάρια μεσσηνιακής γαστρονομίας στην Costa Navarino

0

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ξεχωριστή ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της μεσσηνιακής διατροφής καθώς και για όσα αφορούν στον κλάδο, έχουν οι επαγγελματίες της εστίασης που θα συμμετάσχουν και φέτος στα δωρεάν σεμινάρια μεσσηνιακής γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια, που αποτελούν πλέον θεσμό, καθώς υλοποιούνται για 5η συνεχή χρονιά, διοργανώνει τo Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας.

Τα σεμινάρια, είναι ιδιαίτερα σημαντικά στον καιρό της κρίσης, καθώς η Μεσσηνία ποντάρει στον τουρισμό για την ανάπτυξή της και… κυνηγά το κάτι παραπάνω. Και φέτος, θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino και θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την επόμενη Παρασκευή στις 26 του μηνός.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ CHEFS ΣΤΟ «ΘάΜα»

Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση, δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου όπως ο complex executive chef της Costa Νavarino Άγγελος Καλλιντέρης,  ο executive chef και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας Νίκος Φωτιάδης, και η chef και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «ΘάΜα», Αδαμαντία Ηλιοπούλου. Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις, καθώς οι καταξιωμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν μαζί τους, τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος.

Στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στην κοστολόγηση μενού από τον καθηγητή επισιτισμού, του Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde Παναγιώτη Κουρέντα, και στο σωστό συνδυασμό κρασιών και συνταγών από τη χημικό, οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Τέλος, ο Νίκος Φωτιάδης θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για την ορθή προετοιμασία του καταλόγου ενός εστιατορίου.

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, Chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για δηλώσεις συμμετοχής στα φετινά σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη Γεωργία Παλόγλου στα τηλέφωνα 27210 62218, 27210 62200 από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής και αξίζει να σημειωθεί πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Leave a Reply