ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος από τα Σωτηριάνικα» και συζήτηση για τη μετανάστευση στο “Σταθμό” Καλαμάτας

0

Πόσο εύκολο είναι να είναι κάποιος μετανάστης και μάλιστα Ελλήνας μετανάστης; 

Το ερώτημα το έθεσε εύστοχα ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος με την ταινία του «Ο Γιώργος από τα Σωτηριάνικα» που θα προβληθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου στο καφέ «Σταθμός» στην Καλαμάτα στις 9 μ.μ.

Το πιο ενδιαφέρον στην ταινία είναι ο πρωταγωνιστής αυτής, Γιώργος Κοζομπόλης, που θα παρευρεθεί στην προβολή και αναφερθεί στην εμπειρία του ως μετανάστης και μάλιστα επιτυχημένος.  Γιατί ο Γιώργος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε μετανάστης, αλλά ένας μετανάστης που πέτυχε στο εξωτερικό στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας συγκεκριμένα και εν μέσω της επιτυχημένης του σταδιοδρομίας, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα να συνεχίσει να δραστηριοποιείται.  Τα τελευταία χρόνια ζει πλέον στην Καλαμάτα και βέβαια δεν ξεχνάει ποτέ το χωριό του τα Σωτηριάνικα. 

Στην ταινία του Ξανθόπουλου ο ρόλος του Γιώργου είναι καθοριστικός όσο και αν εμφανίζεται λίγο σε αυτήν.  Στην ουσία όλη η ταινία περιστρέφεται γύρω από αυτόν. 

Με αφορμή την ταινία και την περίπτωση του Γιώργου Κοζομπόλη, θα γίνει και η συζήτηση που θα ακολουθήσει την προβολή με θέμα: «Η μετανάστευση των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης». 

Σήμερα περισσότερο από άλλοτε η μετανάστευση μας αφορά καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι Ελληνες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες. Περισσότερα το βράδυ στο «Σταθμό».

Θανάσης Παντές

Leave a Reply