ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα όλη η χώρα ενάντια στο 4ο μνημόνιο!

0

ΕΝ ΜΕΣΩ αντιδράσεων, με ολόκληρη τη χώρα να βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, έρχεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στην απεργία, συμμετέχουν κυριολεκτικά οι πάντες, με την αντίδραση εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εμπόρων, αγροτών, ανέργων, συνταξιούχων και νέων να είναι κάτι περισσότερο από έντονη και να εκδηλώνεται με κινητοποιήσεις και πορείες.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Μεσσηνία, με το επίκεντρο να βρίσκεται στην Καλαμάτα, όπου και αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις. Στη μια διοργάνωση, στις 10:30 έξω από το Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας, συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και στη δεύτερη, την ίδια ώρα στην πλατεία 23ης Μαρτίου εκείνοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και ειδικότερα στο ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν στους δημοσίους υπαλλήλους, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Μεσσηνίας, Δημήτρης Φαββατάς, ο οποίος επεσήμανε πως ο κοινός αγώνας, μπορεί να αποδώσει καρπούς, όπως συνέβη και με προηγούμενο Νόμο που ήθελε απολύσεις σε σχολικούς φύλακες, δημοτική αστυνομία και καθηγητές.

Στην ίδια κινητοποίηση, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρη Τσώνη να επισημαίνει πως όσο η χώρα απομακρύνεται από το στοίχημα της ανάπτυξης, το ένα μνημόνιο, θα έρχεται πίσω από το άλλο και να καλεί όλους από την πλευρά του, σε συμμετοχή.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Στη γενική απεργία, συμμετέχουν και οι επαγγελματίες οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τα έσοδά τους να συρρικνώνονται και τα έξοδά τους να αυξάνουν, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας Θανάση Βασιλόπουλο, να κάνει λόγο για ένα μνημόνιο που θα φτωχοποιήσει και θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο τη μεσαία τάξη και την κοινωνία και να ζητά να μην καταργηθεί Κυριακάτικη αργία, να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και να μη μειωθεί το αφορολόγητο, που θα επιφέρει μείωση μισθών, συντάξεων και φυσικά της αγοραστικής δυνατότητας.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενάντια στα μέτρα που προτίθεται να λάβει, επιχειρούν να στείλουν και οι ένστολοι, οι οποίοι επίσης βάλλονται και προγραμματίζουν αγωνιστική πορεία απόψε το απόγευμα στην Αθήνα, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση πως έχουν προ πολλού εξαντληθεί.
Στην πορεία, που θα ξεκινήσει στις 5μ.μ., θα συμμετάσχει και η Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, με τον πρόεδρο Κώστα Σταυρόπουλο και το γραμματέα Θανάση Πριστούρη, να καλούν σε συμμετοχή, επισημαίνοντας πως οι αγώνες κερδίζονται στους δρόμους!

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙΣΤΟ ΚΚΕ

Εκτός από τη συγκέντρωση που διοργανώνουν όλοι οι φορείς στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας στις 10:30 το πρωί, μια ακόμη πραγματοποιούν την ίδια ώρα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, τα μέλη και οι φορείς που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και ειδικότερα στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Στο κάλεσμά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Παναγιώτης Κουφαλάκος, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη φορολογική αφαίμαξη, όπως χαρακτηριστικά απευθύνοντας σε όλους κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα δώσουν το παρόν και αγρότες τους οποίους καλεί σε μαζική συμμετοχή ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Leave a Reply