ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εν όψει νέου Μνημονίου

0

«ΜΑΥΡΑ κοράκια με νύχια γαμψά, το σκίτσο του Πέτρου Ζερβού τον Απρίλιο τρέχοντος έτους, εφιαλτικά επίκαιρο καθώς περνάει από συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η νέα συμφωνία, που επί της ουσίας είναι νέο, το 4ο κατά σειρά – μνημόνιο.

ΕΝ ΟΨΕΙ του τέταρτου μνημονίου λοιπόν πορευόμαστε, καταμεσής του Μαΐου τρέχοντος έτους, εγκλωβισμένοι σε μια πραγματικότητα που δύσκολα πλέον κατανοείται η λογική της, ύστερα από τα όσα ακούμε και βλέπουμε από πλευράς των κυβερνώντων που επιχειρούν να κάνουν το μαύρο -άσπρο.

ΑΛΛΑ και η αντιπολίτευση από τη μεριά της κυρίως η αξιωματική, πλειοδοτεί στα λεγόμενά της κατηγορώντας για όλα την κυβέρνηση και μη προτείνοντας κάτι συγκεκριμένο ως λύση.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ επαναλαμβάνεται εν ολίγοις από Μνημόνιο σε Μνημόνιο κι από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, ξεκινώντας από την υπογραφή του πρώτου μνημόνιο μέχρι τώρα στο τέταρτο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ επαναλαμβάνεται με άλλα πρόσωπα στους θλιβερούς πρωταγωνιστικούς ρόλους και κάθε φορά με το ίδιο κακό-κάκιστο αποτέλεσμα για τους πολλούς και πολύπαθους πολίτες, που ανήμποροι, κουρασμένοι και απηυδισμένοι παρακολουθούνται και τελικά υφίστανται όλα αυτά που γύρω τους συμβαίνουν.

ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ γύρω μας περιφέρονται, που φροντίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με κάθε τρόπο αποθρασυμένα από την ανοχή μας, ενώ και στο ναό της Δημοκρατίας οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι εκλεγμένοι τερατολόγοι, δίνουν τα δικά τους σόου εγκλωβισμένοι στην εικόνα τους και στο ναρκισσισμό τους.

ΚΑΙ καθώς αυτά συμβαίνουν, ακούγονται δηλώσεις του τύπου: «Η ΝΔ εκπροσωπεί τον κίνδυνο νέου μνημονίου».

ΝΑΙ, υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και είναι ήδη πολύ κοντά μας και μόνο το κόμμα αλλάζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία αμφιβολία για το θράσος των εκάστοτε κυβερνώντων σε βάρος των πολιτών και το ίδιο συμβαίνει και αυτή τη φορά και θα εξακολουθεί να συμβαίνει όσο οι πολίτες αντιδρούν και αφήνονται έρμαιοι της μοίρας τους και εν τέλει των επιλογών τους.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply