ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις σε Κυπαρισσία-Χριστιάνους για τον γιορτασμό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως

0

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ οι εκδηλώσεις εορτασμού για τον τοπικό Άγιο Αθανάσιο τόσο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία, όσο και στους Χριστιάνους. Στο Μητροπολιτικό Ναό προχθές το βράδυ τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου. Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και στην πλατεία της πόλης όπου έγινε δέηση.

Χθες το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χριστιανούπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου, μετά του ιερού κλήρου, ενώ ακολούθησε Θείο Κήρυγμα για τη ζωή και τη δράση του Αγίου. Η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας διεξήχθη στους δρόμους της Χριστιανούπολης συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών με προορισμό τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο αντιπεριφερειάρχης Περ. Μαντάς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης, Μπ. Αλεξόπουλος, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Γ. Μπακούρος, άλλοι αιρετοί όπως και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος πιστών.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply