ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» μια μαθήτρια από Θεσσαλονίκη

0

Μετά τον αυτοτραυματισμό του κοριτσιού από την Κατερίνη η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης με τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των θυμάτων του διαδικτυακού φονικού παιχνιδιού.

Καθηγήτρια σε γυμνάσιο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε ότι 14χρονη μαθήτρια είχε χαράξει αριθμούς στα πόδια και τα χέρια της και ο καθηγητής Αγγλικών του ίδιου σχολείου γνωστοποίησε το θέμα μιλώντας στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

Ο καθηγητής υποστήριξε πως έπεσε στην αντίληψη καθηγήτριας ότι η 14χρονη μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της, με την νεαρή κοπέλα να της αποκαλύπτει στη συνέχεια ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» .

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η 14χρονη ισχυρίστηκε, όπως ανέφερε ο καθηγητής Αγγλικών, πως δεν είναι μόνη που συμμετείχε στην “πρόκληση της Μπλε Φάλαινας”, άλλα ακόμη 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο “παιχνίδι” αυτοκτονίας.

Ύστερα από αυτήν την αποκάλυψη ειδοποιήθηκε άμεσα η μητέρα της μαθήτριας, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο ιθύνων νους του μοιραίου παιχνιδιού

Ο άνθρωπος που φέρεται να βρίσκεται πίσω από αυτό το «παιχνίδι αυτοκτονίας» ονομάζεται Φίλιπ Μπουντέικιν, είναι ρωσικής καταγωγής και 21 ετών.

 Ο Φίλιπ Μπουντέικιν (που είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο Φίλιπ Λις) κρατείται σήμερα σε φυλακή της Ρωσίας και κατηγορείται για υποκίνηση τουλάχιστον 16 καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.

Ο νεαρός Ρώσος έχει ομολογήσει ότι αυτός είναι ο δημιουργός αυτού του σατανικού παιχνιδιού, δίχως να δείχνει το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας. Ο ίδιος προσφάτως δήλωσε πως θεωρεί τα θύματά του «βιολογικά απόβλητα» και πως η αποστολή του παιχνιδιού που εφηύρε ήταν «να καθαρίσει την κοινωνία».

 

Αρχικά λοιπόν  δημιουργούσε μία ομάδα ατόμων και τους έβαζε να φέρνουν εις πέρας διάφορες «εργασίες». Όσα παιδιά το έβρισκαν βαρετό ή περίεργο, δεν συνέχιζαν στο παιχνίδι, καθώς θεωρούνταν ότι είναι αρκετά δυνατές προσωπικότητες για να χειραγωγηθούν. Όσα από τα παιδιά έμεναν, τους ανέθετε νέες «εργασίες», όπως να κόψουν τις φλέβες τους, να ισορροπήσουν σε μία στέγη σπιτιού, να σκοτώσουν ένα ζώο και να ανεβάσουν φωτογραφίες ή βίντεο που να αποδεικνύουν τις πράξεις τους.

Τα περισσότερα παιδιά εγκατέλειπαν σε αυτό το στάδιο. Η μικρή εναπομείνασα ομάδα ήταν πανέτοιμη για να ακολουθήσει τυφλά ό,τι κι αν τους έλεγε ο «μέντορας». Αισθάνονταν τόσο ξεχωριστοί που τα είχαν καταφέρει και ανήκαν σε αυτή την κλειστή κάστα ατόμων, που θα έκαναν τα πάντα.

Ο Anton Breido, ανώτερος αξιωματικός της εξεταστικής επιτροπής της Ρωσίας, ανέφερε σχετικά με τον δημιουργό αυτού του παιχνιδιού: «Ο Μπουντέικιν γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει για να έχει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ξεκίνησε το 2013 και από τότε έχει τελειοποιήσει την τακτική του και διορθώσει τα λάθη του. Αυτός και οι βοηθοί του αρχικά προσέλκυσαν τα παιδιά σε ομάδες στο VK (δημοφιλής πλατφόρμα επικοινωνίας στη Ρωσία, σαν το Viber ή το WhatsApp). Ο στόχος τους ήταν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και στη συνέχεια να καταλάβουν εκείνους που θα επηρεάζονταν περισσότερο από την ψυχολογική χειραγώγηση. Από τους 20.000 ανθρώπους, ήξεραν ότι μόνο 20 θα ήταν κατάλληλοι».

O διαχειριστής του παιχνιδιού έβρισκε παίκτες μέσω γκρουπ «αυτοκτονίας» που είχαν δημιουργηθεί στο VKontakte. Η αστυνομία στη Ρωσία έχει κλείσει αρκετά από αυτά τα γκρουπ τα τελευταία χρόνια, αλλά λένε ότι μόλις το ένα κλείσει, ένα άλλο εμφανίζεται και αυτό τους έχει οδηγήσει στο να κρύβονται.

Leave a Reply