ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις καφετέριες και τον καναπέ που… αγκαλιάζει την κατάθλιψη της φτώχιας η πραγματική αντίδραση των Ελλήνων στα μέτρα!

0

Συνδικαλιστές, κόμματα, χρώματα…, πλακάτ με συνθήματα και γνώριμα πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους κάποιοι που ψήφισαν τα πρώτα μνημόνια, ακόμη και εκείνοι που θα ψηφίσουν το 4ο, όπως τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με την ουσία και πάλι χαμένη στη… μετάφραση! Αυτή εν ολίγοις, είναι η εικόνα που συνέθεσε το παζλ της χθεσινής πανελλαδικής απεργίας και του τρόπου με τον οποίο στο πλαίσιο αυτής, αντέδρασαν οι πολίτες και στη Μεσσηνία!
Οι κινητοποιήσεις τρεις αυτή τη φορά! Η μια έξω από το Εργατικό της Καλαμάτας, η οποία και αποτέλεσε πόλο αντίδρασης των… πολλών, η άλλη όλων όσοι πρόσκεινται στο ΚΚΕ και μια μικρότερη της Ανοιχτής Συνέλευσης. Και από τις τρεις όμως, έλλειπε… ο «κούκος», καθώς οι πολίτες, προφανώς απογοητευμένοι από την προδοσία και της τελευταίας τους ελπίδας, δε βγήκαν χθες στους δρόμους!
Νέοι άνθρωποι που δουλεύουν σε καθεστώς εκμετάλλευσης για ένα κομμάτι ψωμί, συχνά ανασφάλιστοι δίνοντας πραγματική διάσταση και υπόσταση στον όρο «εργασιακός μεσαίωνας», χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι πάνω απ’ όλους, δεν ήταν εκεί! Δεν ήταν, όχι επειδή έχουν… λυμένα τα προβλήματά τους, αλλά επειδή έχουν χάσει την πίστη και την εμπιστοσύνη τους, όχι άδικα!

ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

apergia-foreis

Στις συγκεντρώσεις λοιπόν, ο κόσμος ήταν λίγος και οι αναφορές των εκπροσώπων φορέων χιλιοειπωμένες και ανίκανες να καταφέρουν να ιδρώσουν τα αυτιά των κυβερνώντων και των δανειστών! «Ζητούμε απλώς τα αυτονόητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία Δημήτρης Φαββατάς, ο οποίος χαρακτήρισε απάνθρωπα τα μέτρα που λαμβάνονται τα τελευταία 8 χρόνια, έχοντας φέρει, όπως επεσήμανε, σημαντικό μέρος του πληθυσμού, στο όριο της φτώχιας και συχνά κάτω από αυτό. «Είμαστε στις επάλξεις των αγώνων, για να διεκδικήσουμε την κατάργηση όλων των μνημονιακών Νόμων, που ψηφίστηκαν από το 2010 ως σήμερα, καθώς επίσης, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γενναία χρηματοδότηση σε θεμελιώδεις θεσμούς, όπως η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πρόνοια. Την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών», ανέφερε ο κ. Φαββατάς, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες «όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να πετύχουμε δίκαιες και ουσιαστικές λύσεις, να επιβάλλουμε συνθήκες ισότητας και δικαιοσύνης. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά κυρίως το οφείλουμε στα παιδιά μας». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρη Τσώνη.

ΛΙΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ

«Η κυβέρνηση εδώ και μήνες έκανε μια «σκληρή διαπραγμάτευση» η οποία κατέληξε στο να αποδεχθεί τα πάντα και να μην υπάρχουν καν πια, οι κόκκινες γραμμές της», δήλωσε ο κ. Τσώνης, ο οποίος επεσήμανε πως με τα μέτρα αυτά, δε γίνεται κάτι, καθώς η ανάπτυξη χωρίς μείωση της φορολογίας δεν μπορεί να έρθει! «Παράλληλα, θα δούμε κι άλλες επιχειρήσεις να φεύγουν, όπως και πολλοί νέοι άνθρωποι. Δεν πρέπει να το… παίζουμε, οι κακοί μαθητές στους Ευρωπαίους, πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και να συμφωνήσουμε σε όσα πραγματικά πρέπει να γίνουν, ώστε να προχωρήσουμε, χωρίς προφανώς να αποδεχόμαστε όλα όσα προτείνει η Τρόικα», ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος τόνισε πως «πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί, χωρίς ωστόσο να μειωθεί το κόστος εργασίας και σίγουρα, να φύγουμε από τη νοοτροπία του κρατισμού».

ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ… ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Την πρόθεση των συνταξιούχων να παλέψουν εξέφρασε και ο πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεσσηνίας κ. Θεοδώρου, αν και ούτε αυτούς τους ανθρώπους είδαμε στη χθεσινή κινητοποίηση στο βαθμό τουλάχιστον, που θα περίμενε κανείς ή δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους. «Η κυβέρνηση έρχεται να καταστρέψει αυτά που με αγώνες και αίμα, κατακτήσαμε! Είναι λυπηρό διότι οι αγώνες μας πήγαν χαμένοι, όμως δε θα επιτρέψουμε σε κανένα πολιτικό αλεπουδάκι, να τσαλακώσει την αξιοπρέπειά μας κα να μας καταντήσει επαίτες στην πατρίδα μας, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε τον αγώνα», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου με τους επαγγελματίες επίσης, να διαδηλώνουν ή για να είμαστε σωστοί και ακριβείς, κάποιοι από αυτούς, μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας και όχι του Εμπορικού Συλλόγου, αφού δεν έδωσε εντολή για συμμετοχή στην απεργία η Εθνική Συνομοσπονδία στην οποία και ανήκουν, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το επικείμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

«Χθες το πρωί πριν τη συγκέντρωση, αποκλείσαμε συμβολικά τα γραφεία του ΕΦΚΑ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Θανάσης Βασιλόπουλος και συνέχισε. «Το 4ο μνημόνιο θα φτωχοποιήσει, συρρικνώσει και αποδυναμώσει τη μεσαία τάξη και την κοινωνία μας, είναι ένα μνημόνιο που έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων, των οποίων η αποτυχία της συνταγής, έχει ήδη αποδειχθεί», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, που καυτηρίασε το γεγονός της μικρής συμμετοχής.

ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

astynomikoi-athina

Δυναμικά στη μάχη, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις, όπως και στη χθεσινή, έχουν ριχτεί οι ένστολοι, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας να συμμετέχει με αρκετά μέλη της στη διαδήλωση στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί, το επάγγελμα των οποίων ούτε από αυτήν την κυβέρνηση έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο, διαδήλωσαν ενάντια στις επιταγές της Τρόικας, το νέο μισθολόγιο και μια σειρά από μέτρα που θίγουν και το δικό τους κλάδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ… ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

apergia-pame

Η δεύτερη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, ήταν αυτή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και των φορέων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, η οποία διοργανώθηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, με περισσότερη συμμετοχή, αλλά όχι την αναμενόμενη, βάση της… σκληρότητας των μέτρων! «Είναι η μέρα που εναντιωνόμαστε στο 4ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνονται σκληρά μέτρα, κυρίως για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και συνέχισε. «Ένα μνημόνιο που μεταξύ πολλών άλλων, προβλέπει μείωση μισθών, ενώ προετοιμάζουν και το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο». Σε αυτήν τη συγκέντρωση, συμμετείχαν και τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, οι οποίοι κατευθύνθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους στην πορεία προς το κέντρο της πόλης, εκεί όπου έλαβε χώρα, μια ακόμη, μικρή και αυτή, συγκέντρωση!

ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

anoixth-syneleysh

«Σήμερα απεργούμε ενάντια στο 4ο επαχθέστερο μνημόνιο, το οποίο έρχεται να κάτσει πάνω στα τρία προηγούμενα που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Παναγιώτης Κάτσαρης, ο οποίος σχολίασε τη μικρή συμμετοχή και τις διαφορετικές κινητοποιήσεις. « Όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει στους δρόμους, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε από όποιο μετερίζι ο καθένας νομίζει, για να ανατρέψουμε αυτήν την πολίτική, το μνημόνιο και όποια κυβέρνηση έρθει να εφαρμόσει αυτή ή παρόμοια πολιτική! Δε φτάνει ο καθένας μόνος του να κινητοποιείται! Να βάλουμε στη γωνία τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που διαχρονικά στηρίζουν όλες τις κυβερνήσεις με τις απεργιακές τους ντουφεκιές και να βγούμε όλοι στους δρόμους», ανέφερε ο κ. Κάτσαρης, προσεγγίζοντας την ουσία της διεκδίκησης, που δεν είναι άλλη, από τη μαζικότητα και τη συμμετοχή.

Leave a Reply