ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο κοινό η 6η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας!

0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ πλούσια από ποτέ, είναι φέτος η Ανθοκομική Έκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, 6η κατά σειρά, η οποία θα διαρκέσει 10 ημέρες στο πάρκο των Σιδηροδρόμων. Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία ανοίγει αυλαία σήμερα, θα γίνουν αύριο στις 8 το βράδυ, με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, να καλεί ντόπιους και επισκέπτες να συμμετάσχουν. «Η Έκθεση έχει περιβαλλοντικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Νίκας ο οποίος επεσήμανε πως συμμετοχή θα έχουν και περισσότεροι από 600 μαθητές που θα μετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια.
Η 6η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Στην έκθεση αναφέρθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως έχει γίνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη Γεωτεχνική και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. «Φέτος η έκθεση είναι αφιερωμένη στα προϊόντα κλαδέματος και τη διαχείρισή τους, καθώς και στην κομποστοποίηση. Δυστυχώς, μόνο στην Ελλάδα βλέπουμε το κλάδεμα και τα προϊόντα κλαδέματος σαν ένα μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Αδαμόπουλος και συνέχισε. «Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο, τα αντιμετωπίζουν σαν κάτι πολύ σημαντικό, σα λίπασμα για τα φυτά τους, γι’ αυτό κι εμείς θα δώσουμε βάρος σε αυτό, μέσω των βιωματικών εργαστηρίων», επεσήμανε ο κ. Αδαμόπουλος, με το διευθυντή της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας Γιάννη Λιοντήρη, να στέκεται εξίσου στο θέμα και να ενημερώνει τον κόσμο για τους χώρους όπου γίνεται η εναπόθεση των ιδιωτικών, όπως και των δημοτικών κλαδεμάτων, ο θρυμματισμός και η κομποστοποίησή τους. «Είναι στο Ανατολικό και Δυτικό Κέντρο, στο νέο δημαρχείο, το ΒΙΟΠΑ και σε δύο σημεία στο δημοτικό πάρκο», επεσήμανε ο κ. Λιοντήρης, που ενημέρωσε τους δημότες για τη διαδικασία. «Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως η εναπόθεση στα πεζοδρόμια απαγορεύεται, γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά και αυτό είναι και το κεντρικό μας σύνθημα», τόνισε ο κ. Λιοντήρης, που ενημέρωσε πως θα υπάρξουν διαλέξεις για το θέμα.
Λεπτομερώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που είναι πολλές και ποικίλες, θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της «Φ»

Leave a Reply