ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εταίροι δανειστές, δυνάστες, κινητοποιήσεις, Καμμένος μαινόμενος και ο Γιώργος από τα Σωτηριάνικα…

0

«ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ το θέατρο του παραλόγου, που εξελίσσεται στην Αθήνα σε κάθε επιθεώρηση, αναρωτήθηκα πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος την ταπείνωση. Και αναφέρομαι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, ενώ λαμβάνει διαβεβαιώσεις από τους προϊσταμένους των επικεφαλής της τρόικας ότι η αξιολόγηση «θα κυλήσει ομαλά», βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απολογείται για τις καθυστερήσεις εφαρμογής των συμφωνηθέντων και να μη δύναται να τηρήσει τις υποσχέσεις του στον λαό, που εκφράστηκαν δημόσια.

ΕΑΝ μελετήσει κανείς τις αρχές του μνημονίου, θα αντιληφθεί ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, και ο σημερινός και όποιος τον αντικαταστήσει, είναι σιδηροδέσμιος -και χρησιμοποιώ επί τούτου τη λέξη. Προς τι η έκπληξη; Οι επικεφαλής της τρόικας έχουν το πάνω χέρι σ’ αυτήν την ερμαφρόδιτη σχέση που άρχισε το 2010 μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Εχουν τον τελευταίο λόγο.

ΤΟ ΜΕΓΑ πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει και ο κ. Τσίπρας, εάν ο λαός τον επιλέξει, είναι ότι δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί, όσο και αν το επιθυμεί, όσο και αν η ψήφος του λαού στην ουσία θα σημαίνει εντολή για εκδίωξη της τρόικας. Οι υπογραφές του Μαΐου του 2010 δεσμεύουν και όλους τους επόμενους.

ΤΟ ΔΝΤ είναι αυτό που είναι, αποτελεί τον ναό του καπιταλισμού και δεν περιμένει κανείς ότι θα συναντήσει έστω και έναν ευαίσθητο γραφειοκράτη. Τα 3,5 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα φέρθηκε σκληρά -όπως επιτάσσει το καταστατικό του- αλλά σε μερικές περιπτώσεις προσπάθησε το ίδιο να κατεβάσει τον πήχη που σήκωναν επιδεικτικά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αποδεικνύονται χειρότεροι των εχθρών μας.

ΑΠΟ την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό, δεν είδαμε ούτε μισή πράξη αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους, αντίθετα αυτοί ήταν η αιτία για να επιβληθούν τα σκληρότατα μέτρα και να οδηγηθεί ο λαός στη φτώχεια.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους είναι καταστροφική από την αρχή, και από τη στιγμή που ο τότε πρωθυπουργός δεν έδωσε τη μάχη για να κερδίσει τα αυτονόητα, το παιχνίδι χάθηκε και για όσους επεδίωξαν να κυβερνήσουν στη μνημονιακή Ελλάδα.

Ο ΣΟΦΟΣ λαός έχει ψωμοτύρι τη φράση «εάν αυτοί είναι οι φίλοι μας, πώς θα είναι οι εχθροί μας». Αυτό ακριβώς συμβαίνει από το 2010. Οι εταίροι μας είναι αυτοί που έχουν γονατίσει στα τέσσερα την πατρίδα μας».

***

ΕΤΑΙΡΟΙ αλλά προπάντων δυνάστες, τιτλοφορεί το άρθρο του που προηγήθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου, δημοσιευμένο στο «Εθνος της Κυριακής» στις 17 Νοεμβρίου 2013.

ΑΠΟ τότε μέχρι σήμερα μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά και στη θέση του Σαμαρά να είναι ο Τσίπρας, αλλά οι εταίροι παραμένουν δυνάστες γιατί απλούστατα είναι οι δανειστές μας και εκ των πραγμάτων έχουν το πάνω χέρι από τη στιγμή που καλώς ή κακώς μας δανείζουν.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Ιγνατίου έχει δίκιο στα όσα αναφέρει στο άρθρο και το επιβεβαιώνει η πραγματικότητα που γύρω μας απλώνει τον απειλητικό της ιστό σαν αράχνη.

***

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για τα νέα μέτρα είχαν μαζικότητα σε σχέση με άλλες φορές τα τελευταία χρόνια και το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά έχει τους περισσότερους, αν τελικά αυτό έχει κάποια σημασία βέβαια.

ΣΗΜΑΣΙΑ πάντως έχει ότι μετά τις κινητοποιήσεις που έτσι κι αλλιώς δεν συμμετείχαν όλοι, οι καφετέριες γέμισαν κόσμο ενώ είναι βέβαιο πως αν ο καιρός προσφερόταν θα γέμιζαν και τα ουζερί παραλιακώς.

ΚΑΤΑ τ’ άλλα η ψήφιση των μέτρων είναι αναμενόμενη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πάντα και αναμένουμε τις αντιδράσεις αν αυτές υπάρξουν τον καιρό της εφαρμογής τους, πιθανότατα από την επόμενη κυβέρνηση όποια κι αν είναι αυτή.

***

ΓΙΑ τον Καμμένο ό,τι και να πει κανείς χάνει τα λόγια του.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τον υπουργό Αμυνας και συγκυβερνήτη αυτή την εποχή, ακόμα κι όταν έχει δίκιο το χάνει με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα λεγόμενά του και την απαράδεκτη στα όρια της αγένειας συμπεριφορά του.

ΣΤΗν προκειμένη περίπτωση, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το στρατόπεδο Καλαμάτας εισέρχεται στην τελική φάση για να κλείσει λόγω νέας οργανωτικής δομής στο στρατιωτικό τομέα της χώρας και οι επιθέσεις του Καμμένου σε Μητροπολίτη, Νίκα και Σαμαρά είναι μόνο για κατανάλωση και κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον δεν έχουν για τους υπόλοιπους.

***

ΣΤΑΘΜΟΣ, βράδυ Τετάρτης στο γνωστό καφενείο-εστιατόριο-μεζεδοπωλείο «ΣΤΑΘΜΟΣ» και «ο Γιώργος από τα Σωτηριάνικα», κατά κόσμον, Γιώργος Κοζμπόλης, με την παρουσία του και με την ταινία για τη ζωή του ως μετανάστης, κέρδισε τις εντυπώσεις με τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνειά του.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον και η συζήτηση που ακολούθησε μετά την προβολή για τη «μετανάστευση των Ελληνων στα χρόνια της κρίσης».

Θανάσης Παντές

108 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply