ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή των έργων ανάπλασης στα «Ουζάκια»

0

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ εργασίες μηχανικής απόξεσης του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα, στην οδό Αριστομένους και σε παρόδους, στο πλαίσιο του έργου «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο», δηλαδή της ανάπλασης στην περιοχή «Ουζάκια».
Από την ανάδοχο εταιρεία θα γίνουν, επίσης, εκ νέου ασφαλτόστρωση, κατασκευή εγκαρσίων διελεύσεων δικτύων ηλεκτρομηχανολογικών και διαβάσεων πεζών, ενώ στην οδό Μακεδονίας θα υλοποιηθούν προβλεπόμενες από την μελέτη εργασίες.
Προκειμένου να ολοκληρωθούν σωστά και με ασφάλεια οι απαραίτητες εργασίες, κατόπιν αδείας του Δήμου Καλαμάτας, η ανάδοχος εταιρείας προχωρεί τμηματικά στη διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Αριστομένους και Μακεδονίας, σύμφωνα με τις παρακάτω 3 φάσεις εργασιών :

ΑΠΟ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ ΕΩΣ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

1. Πρώτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Κωνσταντίνου, από προχθές έως τη Δευτέρα 22/05/2017.
Εφαρμόζεται διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα ισχύει απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων στις οδούς:
• Αριστομένους από Βασ. Όλγας έως Βασ. Κωνσταντίνου
• Β. Αμαλίας από Ανδρέα Σκιά έως Αριστομένους
• Δημοσθένους από Αριστομένους έως Ψαρών
• Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Β. Όλγας από Αριστομένους έως Ανδρέα Σκιά.
Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Ξενοφώντος και Βασ. Όλγας θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.

ΑΠΟ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

2. Δεύτερη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Βασ. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, από την Τρίτη 23 έως το Σάββατο 27 Μαΐου.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων στις οδούς:
• Αριστομένους από Βασ. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας
• Σωκράτους από Αριστομένους έως Αριστοδήμου
• Σόλωνος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Βασ. Κωνσταντίνου έως Αριστοδήμου.
Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Σόλωνος και Βασ. Κωνσταντίνου θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.

ΑΠΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝΕΩΣ ΤΗΝ ΨΑΡΩΝ

3. Τρίτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως το Σάββατο 3 Ιουνίου.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων στις οδούς:
• Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών
• Αριστομένους από Αριστοτέλους έως Μακεδονίας.
Επισημαίνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τοποθετεί τμηματικά, ανά στάδιο εργασιών, την κατάλληλη σήμανση σε όλες τις διασταυρώσεις, προκειμένου να ενημερώνονται οι οδηγοί για το κλείσιμο της οδού και την υποχρεωτική πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν.
Ανά στάδιο εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τους παράπλευρους δρόμους.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

4. Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:
• Μεταβάλλεται η διαδρομή της γραμμής 1 με κατεύθυνση προς Παραλία και αυτή διέρχεται μέσω των οδών Αριστομένους – Φραντζή – Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου.
• Η γραμμή 4 με κατεύθυνση προς κέντρο διέρχεται μέσω των οδών Φιλελλήνων – Αριστοτέλους – Φαρών – Β. Γεωργίου – Νέδοντος.

Leave a Reply