ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα… κάγκελα τώρα οι φορείς της Μεσσηνίας για την κατάργηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας!

0

kammenos-stroiter

ΚΟΙΝΟ μέτωπο κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από τους εκπρόσωπους φορέων της Μεσσηνίας και ειδικά της Αυτοδιοίκησης, πολιτικούς παράγοντες του τόπου και όχι μόνο, «συγκροτήθηκε» άμεσα, με φόντο… την κατάργηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας και τις δηλώσεις του υπουργού κατά του μητροπολίτη Χρυσοστόμου. Ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ, έβαλλε κατά του ποιμενάρχη του νομού, καταγγέλλοντάς τον για… ακατάσχετη ρουσφετολογία και επίθεση σε βάρος του, επειδή αυτή, δεν ικανοποιείται! Η αντίδραση της μητρόπολης ήταν άμεση, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, ενώ σε δηλώσεις χθες, μια ημέρα μετά, προέβησαν και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων τόσο αναφορικά με την επίθεση Καμμένου στον κ. Χρυσόστομο, όσο και ως προς την κατάργηση του στρατοπέδου, την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξήγγειλε ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή.

Π. ΝΙΚΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ

nikas«Λυπούμαι ειλικρινά, αλλά είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για την κατάργηση του στρατοπέδου μας και αν αυτό συμβεί, οι πραγματικοί λόγοι θα είναι πολιτικοί και οικονομικοί», δήλωσε αρχικά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επεσήμανε πως το στρατόπεδο, έχει μπει στη διελκυστίνδα των πολιτικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. «Είναι το μόνο στρατόπεδο για το οποίο γίνεται αναφορά. Δεν ακούγεται κάτι ή δεν υπάρχει σύγκρουση για άλλα στρατόπεδα», ανέφερε ο δήμαρχος που στάθηκε ιδιαίτερα στα περί ρουσφετιών.

ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ  ΠΕΡΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ…

«Τα περί ρουσφετιών αποτελούν προσχήματα, αυτό είναι προφανές. Πάντα υπήρχαν ρουσφέτια και πάντα θα υπάρχουν – και σήμερα υπάρχουν και το λέω ευθέως και προς τον υπουργό. Προσωπικά, είμαι αντίθετος με τα ρουσφέτια. Αν έχει κάτι να καταλογίσει για το δήμαρχο Καλαμάτας, να το πει δημόσια! Ποτέ δεν έστειλα σημειώματα, ούτε παρακάλεσα, ούτε απαίτησα κάτι.
Όμως, ένας τοπικός άρχοντας ή κάποιος πολιτικός να υποβάλει κάποιο αίτημα, το οποίο στη συνέχεια αξιολογείται από την πολιτική ηγεσία, δεν είναι και προς θάνατον! Δεν είναι κάτι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Ας το αξιολογήσει αρνητικά, αυτός που πρέπει να το αξιολογήσει! Γι’ αυτό είπα ότι η αναφορά στα ρουσφέτια είναι πρόσχημα και η αιτία για την ενδεχόμενη κατάργηση του στρατοπέδου είναι οικονομική και πολιτική», δήλωσε ο κ. Νίκας, ο οποίος όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης της κατάργησης και τόνισε πως είναι επιτακτική η διατήρηση του στρατοπέδου για πολλούς λόγους και απάντησε στον κ. Καμμένο για το… χατίρι το οποίο δεν μπορεί να γίνει στο δήμαρχο και να συνεχίσει αυτό να λειτουργεί!

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ… ΧΑΤΙΡΙ!

«Η διατήρηση του στρατοπέδου Καλαμάτας, του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού που αποτελεί την «καρδιά» του, δεν αποτελεί χατίρι για κανένα δήμαρχο, δεν αποτελεί χατίρι στο δήμαρχο Καλαμάτας», δήλωσε με νόημα ο κ. Νίκας και συνέχισε. «Αποτελεί πράξη σεβασμού στην παράδοση και την ιστορία των Καλαματιανών και των Μεσσηνίων. Υπενθυμίζω: πάνω από 400 Μεσσήνιοι έδωσαν τη ζωή τους στο έπος του ’40. Η ενδεχόμενη πράξη κατάργησης του στρατοπέδου είναι πράξη πολιτική, εξόχως αρνητική για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και παρακαλώ να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Δήμος έχει πράξει ό,τι είναι δυνατόν να πράξει. Από το 2011 που καταργήθηκε το στρατόπεδο για πρώτη φορά – ας μην το ξεχνάμε – ο Δήμος Καλαμάτας είχε αναλάβει τη συντήρηση του στρατοπέδου και είμαστε διατεθειμένοι, αν το ζήτημα είναι και οικονομικό, να συμβάλει ο Δήμος οικονομικά για τη διατήρηση του στρατοπέδου, δηλαδή της ιστορίας και της παράδοσής μας.
Νομίζω ότι με όλα αυτά εκφράζω τους Καλαματιανούς, εκφράζω τους Μεσσηνίους και κάνω έκκληση να τελειώσει αυτή η επιθετικότητα, που παρατηρείται για το στρατόπεδο, ενώ επαναλαμβάνω πως για κανένα άλλο στρατόπεδο δεν έχει υπάρξει ρητή αναφορά, γι’ αυτό έδωσα και την πολιτική διάσταση, την οποίαν έδωσα», ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος στάθηκε και στο θέμα του μητροπολίτη.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΔΕΝ… ΜΑΖΕΥΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ!

«Και αν ο σεβασμιώτατος ζήτησε κάτι για κάποιον που τον παρακάλεσε, ε, δεν είναι προς θάνατον! Ζήτησε κάτι, κάποιος το αξιολογεί και κάποιος αποφασίζει. Δεν επέβαλε κάτι, ζήτησε κάτι και έπρεπε να το κάνει, γιατί κάποιος έφτασε στην πόρτα του. Δε μαζεύει ψήφους ο σεβασμιώτατος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος εξήγησε γιατί παίρνει θέση η Αυτοδιοίκηση και αντιδρά στις αποφάσεις του ΓΕΕΘΑ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ… ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ;

«Οι Δήμοι και οι τοπικοί φορείς δε συντάσσουν στρατιωτικά δόγματα. Τα στρατιωτικά δόγματα τα συντάσσει η πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και οι στρατιωτικοί – αυτό είναι προφανές. Επειδή, όμως, από το 2011 μέχρι σήμερα, πήγαμε και ήρθαμε αρκετές φορές, στρατόπεδα καταργήθηκαν, στρατόπεδα δημιουργήθηκαν ή ξαναζωντάνεψαν, ας δούμε επιτέλους το στρατιωτικό δόγμα εν τω συνόλω του. Να δούμε αν καταργούνται τα κέντρα νεοσυλλέκτων ή μήπως διατηρούνται κάποια άλλα κέντρα νεοσυλλέκτων και να δούμε και ποια είναι η τεκμηρίωση, για να μπορούμε να την κρίνουμε! Ξέρετε εσείς να υπάρχει συνολική έκφραση κάποιου νέου στρατιωτικού δόγματος; Να τη δούμε! Εμείς δεν διεκδικούμε, δεν μπορούμε και δεν έχουμε τις γνώσεις για να εκφράσουμε άποψη για όλα αυτά τα θέματα, αλλά ας το δούμε το νέο στρατιωτικό δόγμα. Γιατί, προφανώς, δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται σε ένα στρατιωτικό δόγμα μία επιθετικότητα κατά του δημάρχου, ας πούμε, να είναι αυτό μέρος ενός δόγματος που δεν το ξέρουμε. Γιατί διαβάζω στις εφημερίδες ότι το τάδε Σύνταγμα, στρατόπεδο νεοσυλλέκτων, διατηρείται – η Αυλώνα, ως παράδειγμα», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ενώ δηλώσεις για το θέμα και ειδικά για την επίθεση Καμμένου στο μητροπολίτη Μεσσηνίας έκαναν και στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ: ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΣ

mantasperiklis«Θεωρώ άκρως προσβλητικές τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο», δήλωσε από την Καλαμάτα, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, σχολιάζοντας τη χρονική στιγμή και τις συγκυρίες κάτω από τις οποίες έγιναν αυτές οι δηλώσεις. «Ο κ. Καμμένος, επέλεξε στη συνέντευξή του, να τοποθετηθεί με αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Μεσσηνίας, σε μια περίοδο που η χώρα μας περνάει τόσο δύσκολες στιγμές και που ψηφίζονται τόσο επώδυνα μέτρα για το μέλλον της», δήλωσε ο Περικλής Μαντάς και συνέχισε. «Όσον αφορά στο μητροπολίτη Μεσσηνίας, εκτιμώ πως δεν είναι ο μόνος, που όλο αυτό το διάστημα έδειξε προς τα έξω τη στάση και τη θέση του για τη διατήρηση του στρατοπέδου! Σε αυτήν την κατεύθυνση, κινήθηκαν και οι προσπάθειες όλων των φορέων, όπως της Περιφερειακής Αρχής, όλων των Δημοτικών Αρχών του νομού, των συλλογικοτήτων και των φορέων, των επαγγελματιών και του Επιμελητηρίου και οφείλω να του θυμίσω ότι και σε άλλες αντίστοιχες προσπάθειες που έγιναν, από άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν, όλοι σταθήκαμε απέναντι και καταφέραμε να διατηρήσουμε τη λειτουργία του στρατοπέδου, όχι μόνο στα επίπεδα που ήταν, αλλά σε ακόμη καλύτερα από πλευράς υποδομών και λειτουργικότητας! Το μήνυμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο, θα περιμέναμε από τον υπουργό να ήταν πιο σοβαρός! Ο λαός της Μεσσηνίας και η σχέση του με το μητροπολίτη μας, ήταν και θα παραμένει άρρηκτη», δήλωσε ο Περικλής Μαντάς, ο οποίος καταληκτικά απευθυνόμενος στον υπουργό, ανέφερε πως «όσο και αν προσπαθεί να δικαιολογήσει το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες, το κλείσιμο, θα έχει τη δική του υπογραφή»! Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για τις δηλώσεις Καμμένου και τους χαρακτηρισμούς, όσον αφορά στο πρόσωπο του μητροπολίτη.

ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ: ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

aleiferh«Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά έχω την υποχρέωση να δηλώσω ότι καταδικάζω απερίφραστα τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που έγιναν με αφορμή το στρατόπεδο της Καλαμάτας για τους Μεσσήνιους πολιτικούς, για τους Μεσσήνιους πολίτες και πρωτίστως για το πρόσωπο του μητροπολίτη Μεσσηνίας. Δηλώσεις, οι οποίες είναι γεμάτες εμπάθεια και προσβολή για όλους μας και δεν είναι η πρώτη φορά», ανέφερε η κα Αλειφέρη και συνέχισε. «Λυπάμαι γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα έπρεπε να είναι ένα πρόσωπο που να ενώνει σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες όλους του Έλληνες και όχι να προσπαθεί από καιρού εις καιρόν, να κάνει το ακριβώς αντίθετο, ιδιαίτερα όσον αφορά στους Μεσσήνιους. Οφείλω δε να πω, ανεξαρτήτως της ουσίας του θέματος του στρατοπέδου ότι οι δηλώσεις του και η επιχειρηματολογία που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί, ακυρώνουν την όποια σοβαρότητα θα είχε ενδεχομένως το εγχείρημά του για αναδιάταξη των στρατοπέδων της πατρίδας μας, αν υπήρχε ανάγκη. Δε νομίζω ότι θα πρέπει να αντέχει σε καμία άλλη επεξεργασία και λογική ο δημόσιος λόγος του υπουργού, θέλουμε όμως να του πούμε ότι οι Μεσσήνιοι, γνωρίζουμε και ζούμε πολύ καλά το μητροπολίτη μας και ξέρουμε την ποιότητα και τη σοβαρότητα της παρουσίας του στη Μεσσηνία και τη υποστήριξή του και έχουμε ήδη κρίνει, όπως πλέον βλέπουμε και τη σοβαρότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας», δήλωσε με νόημα η Ελένη Αλειφέρη!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

113 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply