ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόψε τα εγκαίνια της 6ης Ανθοκομικής Έκθεσης Καλαμάτας στο πάρκο ΟΣΕ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

0

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον αναμένονται απόψε στις 8 το βράδυ, τα εγκαίνια της 6ης Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Καλαμάτας, η οποία άνοιξε αυλαία χθες και θα διαρκέσει έως την επόμενη Κυριακή στις 28 του μηνός!

Η έκθεση που έχει ελεύθερη είσοδο, θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, ενώ φέτος περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες και ειδικά βιωματικά σεμινάρια, καθώς είναι αφιερωμένη στα προϊόντα κλαδέματος και τη διαχείρισή τους.

Απόψε, στο πλαίσιο των εγκαινίων και πριν κοπεί η κορδέλα, θα δοθεί συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ οι εκδηλώσεις ξεκινούν από αύριο το πρωί κιόλας και είναι πολλές και ποικίλες!

ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ  ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή γιορτή των λουλουδιών, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία, μικροί και μεγάλοι, θα πάρουν τα ποδήλατά τους και θα κατευθυνθούν προς την Ανθοκομική Έκθεση στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Για να συμμετάσχει ωστόσο κανείς, πρέπει το ποδήλατό του, να φέρει… τι άλλο; Λουλούδια! Η διοργάνωση της ποδηλατοβόλτας, ανήκει στο Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο και τον «Ευκλή». Το βράδυ στις 8, τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο, στο χώρο του σκακιού.

 

ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Τη Δευτέρα, το βάρος των διοργανωτών, πέφτει στην εκπαίδευση! Από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, θα υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία με θέμα «Τα σκουπίδια που …ανθίζουν», ενώ από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Εικαστικό της Εργαστήρι, διοργανώνει ειδικό πρόγραμμα για σχολεία με θέμα «Καλή μέρα με λουλούδια»! Ένα αντίστοιχο πρόγραμμα, που απευθύνεται επίσης σε σχολεία, θα υλοποιήσει στο πλαίσιο των παιχνιδιών και το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων.

 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ

Την Τρίτη, ειδική αναφορά θα γίνει σε κάτι που αφορά όλους, καθώς ξεκινά η ενημέρωση για το ζήτημα της κομποστοποίησης και των προϊόντων κλαδέματος. Από τις 9 το πρωί έως τη 1, η ομάδα RE:THINK ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. – ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ, πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία με θέμα «Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης της πόλης μας» – «Τράπεζα Παραδοσιακών σπόρων. Αρχές και λειτουργία». Παράλληλα  από τις 9 έως τις 11 σε εξέλιξη θα είναι και πάλι το «Καλή μέρα με λουλούδια» από το Εικαστικό Εργαστήρι, ενώ ξεχωριστή αναμένεται το βράδυ στις 8:30 η ομιλία για τη διαχείριση των προϊόντων κλαδέματος. Η ομιλία από τη διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα διεξαχθεί στο χώρο όπου βρίσκεται το σκάκι και ομιλητής θα είναι ο διευθυντής της υπηρεσίας Γιάννης Λιοντήρης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ  ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Την Τετάρτη, εκτός από το «Καλή μέρα με λουλούδια» της «Φάρις», που συνεχίζεται  και τα παιχνίδια των προσκόπων, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει πρόγραμμα Δημιουργικού Εθελοντισμού με θέμα «Περίπατος Βιοεθελοντών/ντριών».
Στις 7:30 το απόγευμα η ομάδα «Πάμε βόλτα», πραγματοποιεί περίπατο με θέμα «Γνωρίζουμε τη χλωρίδα του πάρκου μας», με σημείο συγκέντρωσης στη βόρεια είσοδο, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο «Ανέμη και Ροδάνι» που στεγάζεται στην πλατεία Ευκαλύπτων, βόρεια του χώρου του πατινάζ, με είσοδο ελεύθερη.

 ΧΑΛΑΡΗ… Η ΠΕΜΠΤΗ

Την Πέμπτη, η μόνη εκδήλωση, είναι αυτή της Πρωτοβάθμιας που απευθύνεται σε σχολεία και αφορά στον περίπατο των βιοεθελοντών και βιοεθελοντριών, από τις 9 έως τις 11.

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την Παρασκευή, εκτός από το πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για σχολεία με θέμα «Τα σκουπίδια που …ανθίζουν», από τις 9 έως τη 1, από τις 10 έως τις 12 θα δώσουν ξανά το παρόν οι πρόσκοποι και το βράδυ στις 8 το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ διοργανώνει ένα
ακόμη σεμινάριο σαπουνιού στον ίδιο χώρο, ενώ αμέσως μετά, από τις 8:30 μέχρι τις 9:30, θα πραγματοποιηθούν χορευτικές εκδήλωσεις στο χώρο του πατινάζ. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν το παιδικό τμήμα του Fame dance academy, ο σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλαμάτας «Ξενία», το Mi Alegria Dance Club και η Ακαδημία Χορού «Απόλλων & Άρτεμις», με πολλές και ιδιαίτερες χορογραφίες.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ξεχωριστή το Σάββατο, στις 8:30 το βράδυ, στο χώρο του πατινάζ, αναμένεται να είναι η παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας», από τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο και τη Γεωργία Δημητρακοπούλου.

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης, συμμετέχουν πολλοί Σύλλογοι, οι οποίοι θα είναι παρόντες με εκπροσώπους τους, στους χώρους της διοργάνωσης και θα ενημερώνουν το κοινό.

 • Στις 20, 21, 27 και 28 του μηνός, έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Μεσσηνίας
 • Έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις όλων των τμημάτων του, πραγματοποιεί και ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής» στο βαγόνι του, νότια του αναψυκτηρίου καθημερινά από τις 7 έως τις 8 το βράδυ.
 • Ανοιχτό καθημερινά, θα είναι και το βαγόνι του συλλόγου ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ», όπου τα μέλη του από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, θα ενημερώνουν το κοινό και τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίζουν και να παίζουν σκάκι.
 • Ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου του, θα κάνει και το «Πλεκτοπαρεάκι Καλαματιανό», όπου θα έχει και έκθεση εργόχειρων
 • Έκθεση μελισσοκομικών υλικών και παρουσίαση κυψέλης, θα πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Καλαμάτας
 • Το παράρτημα Μεσσηνίας του VSTROM HELLAS CLUB, θα παρουσιάσει τη Λέσχη και τις μηχανές
 • Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, θα ενημερώνει το κοινό καθημερινά με προβολή video σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ θα αναφέρεται και στην παροχή πρώτων βοηθειών
 • Ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου και έκθεση εικαστικών, θα πραγματοποιεί και ο Αθλητικός Παράδεισος Καλαμάτας
 • Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και ο Σύλλογος Φίλων Σωστής Διατροφής και Ευεξίας
 • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μια φορά κι ένα καιρό», διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη με βαρύτητα στη φωτογράφιση ανθισμένων σημείων στην πόλη της Καλαμάτας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα
 • Έκθεση φωτογραφιών και ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα στη διαχείριση κλαδεμάτων και κομποστοποίησης, θα πραγματοποιήσει η «Φωτομάνια» που θα καλύψει φωτογραφικά την Ανθοκομική Έκθεση
 • Συμμετοχή με έργα των παιδιών του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας από τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης, θα έχει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η Υπομονή»
 • Ενημέρωση για πρώτες βοήθειες καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών, ενώ συμμέτοχη θα έχει και ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.

 

Leave a Reply