ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Λουκέτο» μέχρι την Τρίτη στους Δήμους λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων για το θέμα των συμβασιούχων

0

«ΛΟΥΚΕΤΟ» βάζουν από σήμερα και μέχρι την Τρίτη οι Δήμοι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των συμβασιούχων – παρατασιούχων, καθώς και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.
Οι Δήμοι, απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της κάθε περιοχής, να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους, ενώ αναβάλλονται και οι προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου αυτές έχουν προγραμματιστεί.
Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί άλλωστε, στην πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί πορεία, ενώ δύο ώρες νωρίτερα, οι συμβασιούχοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Κάλεσμα να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων, απηύθυνε στους δημάρχους και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα το πρόβλημα των συμβασιούχων. «Αιρετοί πρώτου βαθμού και εργαζόμενοι διαμορφώνουν κοινό μέτωπο απέναντι στην αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική που οδηγεί το λαό σε αδιέξοδο και πλήρη φτωχοποίηση. Η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα και με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, να υλοποιήσει όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των δήμων, θα προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα των δημοτικών υπαλλήλων και θα βρουν τρόπο να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους με νόμιμες διαδικασίες. Είμαστε με το μέρος των συμβασιούχων και στόχος μας είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, που στέκεται στα αυξημένα προβλήματα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που απαιτούν «κοινό βηματισμό» της ΚΕΔΕ με τους εργαζόμενους. «Αυτός ο κοινός βηματισμός έχει ως στόχο του τη βέλτιστη προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών και οφείλουμε να λειτουργήσουμε εθνικά πάνω από κόμματα και με σταθερό προσανατολισμό την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, μέσω της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος. Έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της εθνικής ανάπτυξης» τονίζει καταληκτικά ο κ. Πατούλης.

 

Leave a Reply