ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για ανακολουθία, σκοταδισμό και απαξιωτική συμπεριφορά καταγγέλλει την κυβέρνηση ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

0

ΔΙΧΩΣ τέλος, φαίνεται πως είναι κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, με… φόντο το στρατόπεδο της Καλαμάτας, το οποίο τελικά, μετρά ημέρες! Ο κ. Καμμένος, παραδέχθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ πως το 9ο Σύνταγμα Πεζικού θα κλείσει και πως δε γίνεται να συνεχίσουν να λειτουργούν μονάδες, επειδή έτσι θέλουν οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς και για να γίνει το χατίρι του δημάρχου! Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απάντησε άμεσα, όπως και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων, καθώς ο Πάνος Καμμένος, έβαλλε επίσης κατά του Αντώνη Σαμαρά και του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, τον οποίο μάλιστα κατήγγειλε για ακατάσχετη ρουσφετολογία, επισημαίνοντας, πως του επιτίθεται επειδή δεν ικανοποιεί ολόκληρα τετράδια από ρουσφέτια, τα οποία του ζητά! Ο μητροπολίτης, δεν απάντησε, γεγονός που έπραξε άμεσα ωστόσο, με λιτή ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης και άλλοι φορείς, αλλά… επανήλθε λίγες ημέρες αργότερα, με ένα άλλο θέμα και μια επιστολή αναφορικά με την ταφή ή την καύση των νεκρών, επισημαίνοντας, πως σε διάστημα λίγων μόνο ημερών, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν μια εντελώς διαφορετική από την προηγούμενή τους, θέση.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ Ή ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ;

“Τελικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν νεκροταφεία για την ταφή των νεκρών ή αποτεφρωτήρια για την καύση των νεκρών;”, διερωτάται ο κ. κ. Χρυσόστομος και αναλύει τις θέσεις του, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά της κυβέρνησης. “Είναι ένα ερώτημα το οποίο δημιουργείται εύλογα σε κάθε έναν ο οποίος πληροφορείται ότι 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο και στους συναρμόδιους υπουργούς σχετικά με τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική, προφασιζόμενοι κυρίως λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς, όταν πριν 40 ημέρες κάποιοι άλλοι βουλευτές, του ίδιου κομματικού χώρου, στο ίδιο ελληνικό κοινοβούλιο υποστηρίζοντας την καύση των νεκρών διεκήρυτταν ότι η οποιαδήποτε αντίδραση στην καύση των νεκρών είναι σκοταδισμός και προσπαθούσαν, με αρκετό λυρισμό, έντονο συναισθηματισμό, με δάκρυα και σπαραγμό ψυχής και με λαϊκίστικες εκφράσεις, να επιβάλλουν νομοθετικά την καύση των νεκρών και να αμαυρώσουν κάθε θρησκευτική ή εκκλησιαστική παράδοση στην οποία η ταφή των νεκρών είναι απόρροια της πίστης τους και του σεβασμού προς το ανθρώπινο σώμα”, επισημαίνει ο κ. Χρυσόστομος που ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αντίθετος στην ίδρυση τέτοιου νεκροταφείου, αλλά σχολιάζει την ανακολουθία.

ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

“Δηλώνω εκ προοιμίου ότι με το ερώτημα μου αυτό δεν αντιδρώ, ούτε είμαι αντίθετος στη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου ή προσδιορισμού τομέων μουσουλμανικών χώρων ταφής σε άλλα νεκροταφεία, ως μια έκφραση σεβασμού προς την θρησκευτική ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα και στο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω την παραπάνω ανακολουθία. Τη μονομερή δηλαδή έκφραση σεβασμού προς το δικαίωμα ταφής μιας θρησκευτικής παράδοσης, της μουσουλμανικής εν προκειμένω, και τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό μιας άλλης θρησκευτικής παράδοσης, της χριστιανικής και εκκλησιαστικής, ως προς την ταφή των νεκρών, ως σκοταδιστικής και ό,τι με αυτό υπονοείται.

Από μια κυβέρνηση που με την πρότασή της για τη συνταγματική αναθεώρηση προβάλλει τη θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους, θεωρώ ότι δεν επιτρέπεται μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο να ακούγονται τέτοιου σκοταδιστικού και απαξιωτικού τύπου  χαρακτηρισμοί , οι οποίοι εκφράζουν μια μόνο μεριά και μια κατευθυνόμενη στάση, αποδεικνύουσα με αυτό τον τρόπο ότι η κυβέρνηση ή οι βουλευτές του κομματικού σχηματισμού τον οποίο εκπροσωπεί δεν σέβεται de facto ούτε τη θρησκευτική ουδετερότητα, ούτε τη θρησκευτική ελευθερία. Στώμεν λοιπόν καλώς!!!”, καταλήγει στην επιστολή του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

 

Leave a Reply