ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες στο καλοκαίρι που έρχεται

0

ΟΙΣΤΡΗΛΑΣΙΑ θέρους εν όψει ενώ εισερχόμαστε ήδη στη φάση 4ου Μνημονίου.

ΑΠΤΟΗΤΟΙ εν θριάμβω πορευόμαστε καθώς το καλοκαίρι έρχεται ανενόχλητο από τα τσαλίμια του Μαΐου.

ΕΝΟΨΕΙ καλοκαιρινών διαθέσεων βρισκόμαστε και τίποτα δεν θα εμποδίσει αυτή την οιστρηλασία.

ΣΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ πόλη των πάλαι ποτέ ιβίσκων αυτή η διάθεση δονείται από ερωτικά καλέσματα.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ δε γίνονται δεκτές αν είναι να αναιρέσουν τη θετική αύρα που διαχέεται.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ για τα καλύτερα και προσπαθούμε περί αυτών.

ΟΨΟΜΕΘΑ γενναιοφρόνως και πάλι.

***

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος ετοιμάζεται να εκδράμει προς τις παραλίες της Μεσσηνιακής Μάνης, που αναμένεται και φέτος να αναστενάξουν από την κοσμοσυρροή λουομένων.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τη φετινή σεζόν η κίνηση θεωρείται πως θα είναι περισσότερη από άλλη φορά ενώ τα πρώτα δείγματα που εμφανίστηκαν αρχές Μαΐου ήταν πολύ ενθαρρυντικά για τη συνέχεια.

ΜΠΟΡΕΙ να έγινε για λίγο βροχερός ο καιρός, αλλά αυτή η μικρή αλλαγή δεν πτοεί τους εραστές της θαλάσσιας αγκαλιάς.

ΠΡΟΣ θάλασσα μεριά εκδράμει και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος και τρέμουν ήδη τα φαγάδικα παρά θιν’ αλός που θα αναστενάξουν από τα «φέρε και φέρε» των παραγγελιών του.

***

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ εν όψει και ο Γαμπρουλίνης στα καλύτερά του!!

ΠΙΠΙΝΙΑ καινούργια έχουν εμφανιστεί στον ορίζοντα και αναμένεται να εμφανιστούν και άλλα όσο το καλοκαίρι προχωράει, προς μεγάλη χαρά του Γαμπρουλίνη βεβαίως, που είναι έτοιμος για νέα καμακώματα οσονούπω, όχι μόνο στο Da Luz αλλά οπουδήποτε κυκλοφορεί πιπίνι μόνο και αδέσποτο.

ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ βέβαια συνεχίζει ακάθεκτος τις facebook παρεμβάσεις του διευρύνοντας τον ήδη πολλαπλώς διευρυμένο κύκλο των φίλων του.

ΓΑΜΠΡΟΥΛΙΝΗΣ είναι αυτός δεν είναι όποιος κι όποιος και η διάθεση του για πιπίνια παραμένει εσαεί αμείωτη.

***

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ φόρμα βρίσκεται ο Πωλ Κέρμπουρι εν όψει θέρους και δεν το κρύβει. Ανυπομονεί να κατηφορίσει προς παραλία μεριά και να δραστηριοποιηθεί και πάλι δεόντως ανεβάζοντας για άλλη μια φορά ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων για τον ίδιο και τους άλλους.

ΟΡΕΞΗ έχει και δεν το κρύβει και η ετοιμότητα του θεωρείται δεδομένη.

ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ μόνο αρκεί από τους κατάλληλους ανθρώπους και ο Κέρμπουρι είναι παρών.

***

ΣΕ ΕΝΑ από τα πιο δυνατά στέκια της πόλης εξελίσσεται το «Λεωνίδας Passion» που συγκεντρώνει από τότε που ξεκίνησε το «ανφάν γκατέ» του τουριστικού κόσμου που έχει κατά καιρούς δραστηριοποιηθεί στην πόλη και στη γύρω περιοχή.

ΑΥΤΟ λοιπόν το «ανφάν γκατέ»  είναι που απογειώνει το εν λόγω στέκι και μπράβο του.

ΣΤΑΘΜΟΣ στο κέντρο της πόλης εκεί που κάποτε ήταν ο σταθμός του τρένου είναι το καφενείο -εστιατόριο -μεζεδοπωλείο «ΣΤΑΘΜΟΣ» που πλέον φιλοδοξεί να γίνει σταθμός και στις πολιτιστικές δράσεις, τις οποίες και πραγματοποιεί με ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων για όλα τα γούστα.

«ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ» στο λιμάνι Καλαμάτας και η «ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ» είναι στέκι πλέον και για το καλοκαίρι συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις της και στον αύλιο χώρο που την περιβάλλει.

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» τα ραντεβού έχουν διαχρονική σημασία σε κάθε περίπτωση και δεν είναι καθόλου τυχαία η μυθολογία που εκεί έχει δημιουργηθεί και έχει εδραιωθεί πλέον στη συνείδηση της πόλης.

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται από μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και εικαστικών, προβολές ενίοτε, ακόμα και θεατρικά δρώμενα.

ΠΑΝΩ απ’ όλα όμως η μυθολογία που αναφέρεται «στο κύμα» περιλαμβάνει ένα ολόκληρο θίασο προσώπων και προσωπείων που ακούνε στα ονόματα: Δαρείος, Ξέρξης, Ατοσα, Αρχοντοκυματιστής βέβαια σε ρόλο ηγήτορα και στα χρόνια που ακολούθησαν ήρθαν κι έδεσαν ο Νικ και Νικ, η Στελίτσα, ο Αριος, ο Ζανουά και άλλοι κι άλλοι.

ΕΔΩ ξεκίνησαν και τα «μεγαλεία» και καθιερώθηκαν οι όροι «μπύρα κρούσταλο» και «παγωτό γκαομάτο».

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» επίσης και ο Αγαπούλης δίνει το παρών, όπως και ο Παβαρότι, ο Μικρολάμ και ο κατάλογος είναι ανοιχτός κι ατέλειωτος και καλά να είμαστε να πορευόμαστε και να τον συμπληρώνουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλή εβδομάδα σε όλους μας.

Θανάσης Παντές

 

178 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply