ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για νέο ρεκόρ στον τουρισμό πάει η Ελλάδα σύμφωνα με τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό του κόσμου

0

Αύξηση σε κρατήσεις κατά 32% καταγράφει η Δυτική Πελοπόννησος σύμφωνα με την  TUI, τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό του κόσμου.

Η TUI  καταγράφει για την Ελλάδα περίπου 23% περισσότερες κρατήσεις από τη Γερμανία σε σχέση με πέρυσι, ενώ παράλληλα η Κρήτη παρουσιάζει αύξηση 14%, η Ρόδος 26%, η Κως 14% και η Κέρκυρα 6%, ενώ η Δυτική Πελοπόννησος 32%. Τα σκήπτρα, ωστόσο, κατέχει η Χαλκιδική με 44%. Η Σάμος και η Λέσβος καταγράφουν, επίσης, αύξηση των κρατήσεων, παρά την περυσινή υποχώρηση λόγω του προσφυγικού, όπως και η Σαντορίνη, η Σκιάθος και η Κεφαλλονιά.

Η ΤUΙ, μάλιστα, αύξησε σημαντικά τις προσφορές της για το καλοκαίρι του 2017, προσφέροντας περισσότερα ξενοδοχεία έως και 40% σε Κρήτη, Ρόδο, και Κω.

Παρά τη μεγαλύτερη άνοδο των κρατήσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα σε σχέση και με τους ανταγωνιστές της, ο διευθυντής της TUI, Μάρεκ Άντριστσακ, βλέπει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα.

«Επενδύουμε εδώ και χρόνια σε καλές ξενοδοχειακές συνεργασίες και βελτιώνουμε τα προγράμματά μας. Αυτό αποδίδει. Έχουμε μακροπρόθεσμα σχέδια για την Ελλάδα και θέλουμε να αναπτυχθούμε και τα επόμενα χρόνια. Στο επίκεντρο βρίσκονται μεγάλα ελληνικά νησιά, η ηπειρωτική χώρα και μικρότεροι προορισμοί. Η ζήτηση για την Ελλάδα θα παραμείνει και στο μέλλον αμείωτη» τονίζει ο κ. Άντριστσακ.

Παρά το μεγάλο ποσοστό κρατήσεων, η ικανοποίηση των πελατών της TUI έχει αυξηθεί στο 8,7% στην κλίμακα με άριστα το 10. «Η ποιότητα των ξενοδοχείων και το επίπεδο του σέρβις δεν ήταν ποτέ καλύτερα από σήμερα» επισημαίνει στην ανακοίνωση της ΤUI ο Μάρεκ Αντριστσακ. Τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν επιτύχει μεγάλες προόδους ιδίως στους τομείς των υπηρεσιών, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και φιλοξενίας.

Συνολικά, η Ελλάδα κατατάσσεται στους πιο δημοφιλείς αεροπορικούς τουριστικούς προορισμούς της TUI παγκοσμίως και καταλαμβάνει, πλέον, τη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία.

Leave a Reply