ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση για την αρχαία ελληνική μουσική την Παρασκευή στην Καλαμάτα

0
Εκδήλωση για την Αρχαία Ελληνική Μουσική διοργανώνει αυτή την Παρασκευή 26 Μαου, στις 7 μ.μ., το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας και τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Φιλολογίας.
Η εκδήλωση – συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
 Ομιλητές θα είναι ο Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, με θέμα: «Αρχαία Ελληνική Μουσική» και η Θεανώ Αδαμοπούλου, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας, με θέμα: «Ο Αρχαίος Ελληνικός Αυλός».
Θα ακολουθήσει συναυλία με τίτλο «Οι μαβί χορδές της λύρας», με τους: Αλίκη Μαρκαντωνάτου (αρχαιοελληνική λύρα – τραγούδι), Βασιλική Παπαγεωργίου (μαντολίνο – τραγούδι) και Αντώνη Σκαμνάκη (κοντραμπάσο).
Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με το τραγούδι του «Επιταφίου του Σεικίλου – 2ος μ.Χ. αι.» (συντονίστρια κ. Γεωργία Ψαραδέλλη).

119 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply