ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάλεσμα σε όλους να χορέψουν καλαματιανό το Σεπτέμβριο και να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες!

0

ΞΕΚΙΝΑ σήμερα και επίσημα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες στον Καλαματιανό χορό. Η εκδήλωση, μετά την επιτυχία που σημείωσε η αντίστοιχη προσπάθεια στο χορό μπατσάτα, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι, με τους διοργανωτές να επιλέγουν το φθινόπωρο και όχι το καλοκαίρι, προκειμένου όπως είπαν, να δώσουν… παράταση στην επισκεψημότητα και το ενδιαφέρον του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση κατάρριψης, δε δίνονται χρήματα και πως ο σκοπός των διοργανωτών, είναι μόνο η προβολή της πόλης.
«Καλούμε όλο το νομό Μεσσηνίας και όλη την Ελλάδα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια και να συγκεντρωθούμε όσο περισσότεροι γίνεται ώστε αυτό το ρεκόρ, σε περίπτωση που καταφέρουμε και σπάσει, να μείνει σε αυτήν εδώ την πόλη, να μην καταφέρει δηλαδή κανένας άλλος να το πάρει από την Καλαμάτα», δήλωσε εκ μέρους της παραγωγής της προσπάθειας κατάρριψης του ρεκόρ Γκίνες στον Καλαματιανό χορό η Λίνα Καλαποθάκη, ενώ κάλεσμα απηύθυνε και η υπεύθυνη του Συλλόγου Χορού  «Ξενία», Ξένια Γεωργάρα. «Είναι μια συλλογική προσπάθεια και είναι καλό να συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι και οι πολίτες», ανέφερε η κα γεωργάρα και συνέχισε. «Θα υπάρξουν γενικές πρόβες στις 23 Ιουνίου στο λιμάνι, στη διάρκεια της «γαλάζιας νύχτας», στις 30 Ιουλίου στον ίδιο χώρο και στις 2 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της «λεύκης νύχτας» στην πλατεία. Θα συναντηθούμε και άλλες φορές ωστόσο, για να συντονιστούμε, καθώς για να σπάσουμε το ρεκόρ, πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία», επεσήμανε η κα Γεωργάρα, η οποία τόνισε πως πρέπει όσοι ενδιαφέρονται  να επισκεφθούν κάποια από τη συμβαλλόμενη Σχολή Χορού και να ενημερωθούν δωρεάν, για τα βήματα που θα ακολουθηθούν ακριβώς! Κάλεσμα συμμετοχής, εκ μέρους των χορευτών της Μεσσήνης, απηύθυνε και η Τζένη Γυφτέα – Καλαποθάκη, η οποία τόνισε πως ο πολιτισμός, είναι το α και το ω σε μια κοινωνία και πόσο μάλλον σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. «Το καλαματιανό, είναι ένας εθνικός χορός, που συνάδει με το όνομα της πόλης μας και καλώ όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα, που αφορά σε κάθε Έλληνα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε. «Η παράδοση, είναι η ταυτότητά μας, οι ρίζες μας και ειδικά στις μέρες μας, θα έπρεπε να αποδεικνύουμε σε οποιονδήποτε μας… πολεμάει πως οι έλληνες επιβίωναν μέσα από τις παραδόσεις τους». Η κα Γυφτέα, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή, που αν και επίσημα η εκδήλωση ενδιαφέροντος ξεκινά σήμερα, είναι ήδη μεγάλη. «Ευχόμαστε να είναι μεγάλος ο αριθμός και να αποδείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα υπάρχει και έχει ψυχή. Από όλη αυτήν την προσπάθεια, δε θα υπάρχει όφελος γιατί ο πολιτισμός δεν είναι εμπόριο, είναι αγάπη, είναι παιδεία, επικοινωνία και ανθρώπινη επαφή», ανέφερε καταληκτικά η κα Γυφτέα.
Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να ενημερωθούν από τη σελίδα στο Facebook «Largest Kalamatiano – Guinness World Record» και τις συμβαλλόμενες Σχολές Χορού ή επίσης, να στείλουν mail στο mariosfam3@gmail.com, να τηλεφωνήσουν στο 6989832531 και φυσικά  στη Δημοτική  Κοινωφελή Επιχείρηση «Φαρις», καθώς η εκδήλωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply