ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξαπλώστρες και ομπρέλες τώρα μέχρι το κύμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

0

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, παρά τις διαμαρτυρίες των αριστερών στελεχών (ακτιβιστών και οικολόγων), πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει στη χρήση του αιγιαλού η κοινή υπουργική απόφαση που πρόσφατα υπεγράφη.

Μεταξύ πολλών άλλων, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, μπορούν να τοποθετήσουν μόνιμη, αλλά ξύλινη κατασκευή συγκεκριμένων προδιαγραφών και κυρίως, να εναποθέσουν πιο κοντά στο κύμα(!!!) τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, γεγονός για το οποίος στο παρελθόν είχαν γίνει ακόμη και κινητοποιήσεις.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση της παραλίας, για τις αλλαγές και τις προθεσμίες που εκπνέουν τον ερχόμενο μήνα, τονίζοντας πως το αντίτιμο για την απλή χρήση του αιγιαλού και την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών και ξαπλωστρών, έχει οριστεί σε 11 ευρώ ανά τ.μ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ!

«Μειώνεται ο διάδρομος για το κοινό, για την ελεύθερη κυκλοφορία των λουομένων από 5 μέτρα σε 3», επεσήμανε ο κ. Ηλιόπουλος ο οποίος στάθηκε και στο γεγονός ότι πλέον η παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού μπορεί να… τραβήξει έως και 3 χρόνια, από ετήσια που ήταν μέχρι πρόσφατα. «Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να υπογράψουν τη σύμβαση με το Δήμο και να καταβάλουν το αντίτιμο, μέχρι τις 23 Ιουνίου ή μέχρι τις 15 Ιουλίου, εφόσον η σύμβαση υπογραφεί με την Κτηματική Υπηρεσία», εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος, που αναφέρθηκε και στα δύο επόμενα χρόνια, το 2018 και το 2019. «Η καταβολή του αντιτίμου για τα επόμενα δύο χρόνια, πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου του κάθε έτους, όσον αφορά στο Δήμο στις 30».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρόστιμα σε περίπτωση που  διαπιστωθεί αυθαίρετη χρήση του αιγιαλού, θα είναι πλέον τριπλάσια, απ’ ότι ίσχυε, επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας. «Σε περίπτωση που ο μισθωτής αποδεικνύεται ότι έχει καταλάβει αυθαίρετα το χώρο πριν τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης επιτρέπεται, μόνο για το 2017, εφόσον πληροί τους υπόλοιπους όρους και προϋποθέσεις και καταβάλλει στο καθορισθέν μίσθωμα, προσαύξηση ύψους 20% επί του συνόλου του ετήσιου ανταλλάγματος», δήλωσε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, ο οποίος μίλησε με λεπτομέρειες για τις κατασκευές, καθώς τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά.

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΞΥΛΟ

«Απαγορεύεται οποιαδήποτε κατασκευή, που συνδέεται μόνιμα με το έδαφος, εκτός από την τοποθέτηση κουμπωτού ξύλινου δαπέδου, το οποίο συνίσταται από επί μέρους τεμάχια μέγιστης επιφάνειας 1 τ.μ., από ξύλα εμποτισμένης ξυλείας κατεργασμένα ή ακατέργαστα, πάνω σε ξύλινα δοκάρια χωρίς μόνιμη στήριξη, που ενδείκνυνται για χρήση κοντά στη θάλασσα και με μέγιστο ύψος 10 εκατοστών. Τα τεμάχια αυτά κουμπώνουν μεταξύ τους ή μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους μέσω ειδικών μεταλλικών συνδέσμων από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως κάθε αίτημα παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού θα συνοδεύεται υποχρεωτικά με απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη, από την εφαρμογή που διατίθεται ελεύθερα στο κοινό μέσω του www.ktimatologio.gr.

Στο απόσπασμα αυτό θα αποτυπώνεται υπό μορφή πολυγώνου ο αιτούμενος προς παραχώρηση χώρος, θα αναγράφεται το εμβαδόν αυτού και οι συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply