ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Κουτσούμπας την Κυριακή στην Καλαμάτα και εγκαίνια μνημείου στον Ταΰγετο για το Δημοκρατικό Στρατό (ΔΣΕ)

0

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ θα βρίσκεται την Κυριακή ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι, θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) στην Πελοπόννησο, που βρίσκεται στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκδηλώσεις από την Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, θα διαρκέσουν δύο ημέρες, ενώ την Κυριακή, εκτός από τα αποκαλυπτήρια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται και η ομιλία του κ. Κουτσούμπα, από την οποία δε θα λείψουν οι αναφορές στο τέταρτο μνημόνιο και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. «Το σκληρό πακέτο μέτρων, που πριν λίγες μέρες  ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν είναι απλά το 4ο μνημόνιο, όπως λέει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, είναι «μνημόνιο εις την τετάρτην», γιατί νέα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα προηγούμενα, πολλαπλασιάζοντας τα βάρη για την εργατική τάξη, το λαό», επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις εκδηλώσεις και την παρουσία Κουτσούμπα, ο εκπρόσωπος της ΤΕ Μεσσηνίας Δημήτρης Οικονομάκος και συνέχισε. «Η κυβέρνηση βέβαια, για να πλασάρει το σκληρό πακέτο μέτρων, ξαναθυμήθηκε τα δήθεν αντισταθμίσματα, που όπως ισχυρίζεται είναι πολιτικά αντισταθμίσματα, που εκτός από τα αντίμετρα, είναι οι μεταρρυθμίσεις, είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Οι μειώσεις στις συντάξεις που μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα, η μείωση στο αφορολόγητο που φορολογεί ακόμα κι αυτόν που τρώει στα συσσίτια της εκκλησίας, το άγριο τσεκούρι στα επιδόματα ανεργίας, στα οικογενειακά επιδόματα, στο επίδομα θέρμανσης δεν αντισταθμίζονται! Κι όπως δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά, δεν υπάρχουν και αντίμετρα. Ποιον κοροϊδεύουν; Ο φτωχός θα πληρώνει το φτωχότερο και όχι μόνο. Θα πληρώνει ξανά για το κεφάλαιο, γιατί στα λεγόμενα «αντίμετρα» περιλαμβάνεται και η μείωση της φορολογίας του, η επιδότηση του «μισθολογικού κόστους», η επιδότηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Το κεφάλαιο, εκτός από τη μείωση της φορολογίας του, τις νέες επιδοτήσεις, ωφελείται και από τις νέες ανατροπές στα εργασιακά. Οι για χρόνια απαιτήσεις του, τώρα είναι «νόμος του κράτους τους», με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Η ουσιαστική νομοθέτηση του lockout. Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη. Όλα αυτά είναι ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας, που εκτός από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τώρα έχει και τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ.. Αυτή η κυβέρνηση κάνει τη βρώμικη δουλειά πολύ καλά για αυτό και έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας των ντόπιων και ξένων συμφερόντων και οργανισμών», επεσήμανε ο κ. Οικονομάκος, ο οποίος, ο οποίος επεσήμανε πως δεν έχει απομείνει κάτι να περιμένει ο λαός.

synenteyksh-kke

ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

«Μήπως θα αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις; Θα επανέλθουν δικαιώματα; Θα καταργηθούν φόροι και χαράτσια; Θα ανακοπεί η εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας; Θα βρουν σταθερή δουλειά οι άνεργοι, τα νέα παιδιά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα; Οι μόνοι που προσδοκούν οφέλη από την όποια ρύθμιση του χρέους είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, που θα δουν να καταλήγει στις τσέπες τους το όποιο κρατικό χρήμα εξοικονομηθεί από τη ρύθμιση του χρέους. Απέναντί σε αυτή τη κατάσταση η μόνη ρεαλιστική και εφικτή πρόταση είναι αυτή του ΚΚΕ. Να δημιουργηθεί μία πλατιά κοινωνική συμμαχία των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων που θα βάζει φρένο στη σημερινή βαρβαρότητα και να διεκδικεί παράλληλα όλα τα σύγχρονα δικαιώματα για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ο λαός το 2017 που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει στον ουρανό. Το ΚΚΕ αυτό προσπαθεί σε όλα τα μετερίζια του αγώνα και πρώτα και κύρια μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα όπου οι συμβιβασμένες ηγεσίες του έχουν παίξει πρωτεύοντα ρόλο για το σημερινό επίπεδο οργάνωσης της πάλης.  Παράλληλα όμως ανοίγουμε το δρόμο, τη κουβέντα για μια άλλη κοινωνία , ανώτερη και διαφορετική με πρωταγωνιστή τον ίδιο το λαό. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη μιζέρια , τη φτώχεια τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους», τόνισε ο κ. Οικονομάκος, επισημαίνοντας πως η χώρα μας έχει διαπιστωμένες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

«Διαθέτει τεχνολογικά μέσα, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης της παραγωγής και άλλες δυνατότητες.
Διαθέτει σημαντικά φυσικά πλεονεκτήματα, που προσφέρουν τη δυνατότητα εξασφάλισης διατροφικής επάρκειας, αξιοποίησης των βουνών και της θάλασσας, υποδομών για διακοπές και αναψυχή και άλλων αναγκών. Η πραγματική ικανοποίηση σύγχρονων κοινωνικών αναγκών δεν χωράει μέσα στον καπιταλισμό, αλλά προϋποθέτει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της κοινωνίας και της οικονομίας, προϋποθέτει αλλαγή τάξης στην εξουσία. Και στο εύλογο ερώτημα που μας θέτουν «καλά όσα προτείνετε, αλλά πού εφαρμόζονται;», την απάντηση δίνουν οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα που απολάμβαναν οι λαοί στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός. Ο σοσιαλισμός που οικοδομήθηκε τον προηγούμενο 20ό αιώνα, παρά τις αδυναμίες, τα λάθη και τις παρεκκλίσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χάρη στην εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, τη συμμετοχή εκατομμυρίων εργατών, εργαζομένων στο κτίσιμο της νέας κοινωνίας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους και όσες αγανακτούν, βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τους λέμε ότι το κόμμα που μπορεί πραγματικά να τους εκφράσει, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, είναι μόνο το ΚΚΕ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Οικονομάκος, ενώ στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αναφέρθηκε ο Βασίλης Μπίζας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

«Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, που βρίσκεται στο 32ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής Καλαμάτας – Σπάρτης, λίγο πριν το Τουριστικό, θα τελεστούν στις 11 το πρωί της Κυριακής, ενώ στις 12 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει ομιλία από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, στις εγκαταστάσεις της Αγ. Μαρίνας και στη συνέχεια, γλέντι με ζωντανή μουσική και φαγητό», δήλωσε ο κ. Μπίζας, επισημαίνοντας πως για την εκδήλωση, έχουν ναυλωθεί λεωφορεία, σε πολλά μέρη της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, από την Καλαμάτα, θα ξεκινήσει λεωφορείο στις 9 το πρωί από την Υπαπαντή. Στις 7 θα αναχωρήσει λεωφορείο από το δημαρχείο των Γαργαλιάνων, στις 7:30 από το Φουρναράκειο των Φιλιατρών, στις 8 από το Σταθμό της Κυπαρισσίας, στις 8:15 από το δημαρχείο της Μεσσήνης, στις 7:30 από την Πύλο, καθώς επίσης, λεωφορεία θα ξεκινήσουν από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στις εγκαταστάσεις της Αγίας Μαρίνας θα λειτουργεί κατασκήνωση από το Σάββατο, με αθλητικές δραστηριότητες, πεζοπορία στον Ταΰγετο και παρουσίαση της έκδοσης της ΕΠ Πελοποννήσου με θέμα την ιστορία και δράση του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο στις 8:30 το βράδυ και παραδοσιακό γλέντι.
Λεωφορεία για το Σάββατο, θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα στις 6:30 το απόγευμα από την  πλατεία την Υπαπαντή.

Leave a Reply