ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη Μεσσηνία χθες ο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός – Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση του Παμίσου και μικρά έργα σε όλο το νομό με στόχο τον τουρισμό

0

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ βρέθηκε χθες, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος αργά το απόγευμα, συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εγκαταστάσεις και όλα όσα απασχολούν το νομό αναφορικά με το συγκεκριμένο τομέα. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο συντονιστής του Αθλητικού Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γάσιας, με το κόμμα, όπως επεσήμαναν τα τοπικά στελέχη του, να στοχεύει στο άνοιγμα στην κοινωνία και στο συνεχή διάλογο για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στα όποια προβλήματα. Εκτός από τις αναφορές στα πολλαπλασιαστικά οφέλη του υγιούς αθλητισμού, πολύς λόγος έγινε για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν και τις βελτιώσεις των ήδη υπαρχουσών υποδομών, προκειμένου να εξυπηρετείται ο σκοπός, που στον καιρό της κρίσης, έχει κι άλλες προεκτάσεις… Αυτές, άπτονται της ανάπτυξης και ειδικότερα της τουριστικής, καθώς στην Ελλάδα της ύφεσης, αυτή είναι η μοναδική ίσως διέξοδος.
Για το λόγο αυτό μάλιστα, όπως επεσήμανε νωρίς το μεσημέρι ο κ. Συναδινός στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Μεσσήνη, η κυβέρνηση στοχεύει στην υλοποίηση μικρών, λειτουργικών και πραγματικά απαραίτητων έργων σε όσες περιοχές, έχουν ανάγκη.

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Πράγματι, εκεί κατευθύνουμε τους πόρους, ειδικά σε περιοχές που μπορούν να αποτελέσουν πιλοτικά τον πόλο για την ανάπτυξη του τουρισμού», δήλωσε ο γενικός γραμματέας, δίνοντας τη διάσταση του αθλητικού τουρισμού και της αναψυχής και στάθηκε ιδιαίτερα στη Μεσσήνη. «Αυτή, είναι μια τέτοια περιοχή», ανέφερε ο Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος είδε από κοντά αρκετές εγκαταστάσεις και επεσήμανε πως υπάρχουν ήδη ώριμες μελετητικά προτάσεις για την υλοποίηση έργων, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. «Στοχεύουμε στην υλοποίηση μικρών λειτουργικών έργων και όχι μεγάλων φαραωνικών εγκαταστάσεων τις οποίες δε θα μπορεί μετά να τις συντηρήσει λόγω έλλειψης χρημάτων ένας Δήμος», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, ο οποίος τόνισε πως αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις,  είναι εφικτό να ολοκληρωθούν γρήγορα και προφανώς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Παράλληλα, στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Συναδινού στη Μεσσήνη, προέκυψε μια σημαντική είδηση, αυτή που αφορά στην ανάπλαση της ευρύτερης ζώνης του Παμίσου.

ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ

Αν όλα πάνε καλά, ο σχεδιασμός για την ανάπλαση της ευρύτερης ζώνης του Παμίσου, θα μπει σε τροχιά… υλοποίησης τον επόμενο μήνα, με τη δημοπράτηση να τίθεται σε προτεραιότητα από το Δήμο και την κυβέρνηση. «Σε ένα μήνα, μπορεί και λίγο λιγότερο, θα έχουμε ανάδοχο μελέτης και αυτό είναι ένα σπουδαίο γεγονός για την περιοχή, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κυβερνητικό έργο, το οποίο αποτελεί βάση για όλα τα υπόλοιπα που θα γίνουν στον τόπο μας», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, που αναφέρθηκε και στα επιμέρους έργα που πρέπει να γίνουν, όσον αφορά στο μαζικό αθλητισμό, με το βουλευτή Μεσσηνίας το ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα, να μιλά επίσης γι’ αυτά, τονίζοντας πως ο μαζικός αθλητισμός είναι σημαντικός και τα έργα θα συμβάλλουν σε πολλές κατευθύνσεις.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply