ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας: Πόλος έλξης το Πάρκο με εκδηλώσεις και δράσεις συλλόγων για το περιβάλλον

0

Χρωματική πανδαισία λουλουδιών, μεγάλη ποικιλία δένδρων και θάμνων, λύσεις για τον κήπο και την καλλιέργεια, συμβουλές από ειδικούς, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και ευκαιρίες δωρεάν διασκέδασης θα βρει κανείς στην 6η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας, η οποία ρίχνει αυλαία την Κυριακή. Πρόκειται για ένα θεσμό βαθιά ριζωμένο στη συλλογική συνείδηση των Καλαματιανών, που κάθε χρόνο αναδεικνύει την τοπική παραγωγή και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να προμηθευτούν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, καθώς και εφόδια, σε συμφέρουσες τιμές.

anthokomiki

Φέτος, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα προϊόντα κλαδέματος, με ξεχωριστή να αναμένεται η αποψινή εκδήλωση στο πάρκο, με μια ιδιαίτερη ομιλία. Πρόκειται για την ομιλία του διευθυντή της διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Λιοντήρη που θα διεξαχθεί στο χώρο όπου βρίσκεται το σκάκι με θέμα τη διαχείριση των προϊόντων κλαδέματος και την κομποστοποίηση. Η εκδήλωση αυτή, θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το βράδυ, ενώ από τις 9 το πρωί έως τη 1, η ομάδα RE:THINK ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. – ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ, διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία με θέμα «Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης της πόλης μας» – «Τράπεζα Παραδοσιακών σπόρων. Αρχές και λειτουργία». Παράλληλα  από τις 9 έως τις 11 σε εξέλιξη θα είναι και πάλι το «Καλή μέρα με λουλούδια» από το Εικαστικό Εργαστήρι.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ  ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Αύριο, εκτός από το «Καλή μέρα με λουλούδια» της «Φάρις», που συνεχίζεται  και τα παιχνίδια των προσκόπων, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει πρόγραμμα Δημιουργικού Εθελοντισμού με θέμα «Περίπατος Βιοεθελοντών/ντριών».
Στις 7:30 το απόγευμα η ομάδα «Πάμε βόλτα», πραγματοποιεί περίπατο με θέμα «Γνωρίζουμε τη χλωρίδα του πάρκου μας», με σημείο συγκέντρωσης στη βόρεια είσοδο, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο «Ανέμη και Ροδάνι» που στεγάζεται στην πλατεία Ευκαλύπτων, βόρεια του χώρου του πατινάζ, με είσοδο ελεύθερη.

 ΧΑΛΑΡΗ… Η ΠΕΜΠΤΗ

Την Πέμπτη, η μόνη εκδήλωση, είναι αυτή της Πρωτοβάθμιας που απευθύνεται σε σχολεία και αφορά στον περίπατο των βιοεθελοντών και βιοεθελοντριών, από τις 9 έως τις 11.

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την Παρασκευή, εκτός από το πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για σχολεία με θέμα «Τα σκουπίδια που …ανθίζουν», από τις 9 έως τη 1, από τις 10 έως τις 12 θα δώσουν ξανά το παρόν οι πρόσκοποι και το βράδυ στις 8 το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ διοργανώνει ένα
ακόμη σεμινάριο σαπουνιού στον ίδιο χώρο, ενώ αμέσως μετά, από τις 8:30 μέχρι τις 9:30, θα πραγματοποιηθούν χορευτικές εκδήλωσεις στο χώρο του πατινάζ. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν το παιδικό τμήμα του Fame dance academy, ο σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλαμάτας «Ξενία», το Mi Alegria Dance Club και η Ακαδημία Χορού «Απόλλων & Άρτεμις», με πολλές και ιδιαίτερες χορογραφίες.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ξεχωριστή το Σάββατο, στις 8:30 το βράδυ, στο χώρο του πατινάζ, αναμένεται να είναι η παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας», από τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο και τη Γεωργία Δημητρακοπούλου.

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης, συμμετέχουν πολλοί Σύλλογοι, οι οποίοι θα είναι παρόντες με εκπροσώπους τους, στους χώρους της διοργάνωσης και θα ενημερώνουν το κοινό.

 • Στις 20, 21, 27 και 28 του μηνός, έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Μεσσηνίας
 • Έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις όλων των τμημάτων του, πραγματοποιεί και ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής» στο βαγόνι του, νότια του αναψυκτηρίου καθημερινά από τις 7 έως τις 8 το βράδυ.
 • Ανοιχτό καθημερινά, θα είναι και το βαγόνι του συλλόγου ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ», όπου τα μέλη του από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, θα ενημερώνουν το κοινό και τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίζουν και να παίζουν σκάκι.
 • Ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου του, θα κάνει και το «Πλεκτοπαρεάκι Καλαματιανό», όπου θα έχει και έκθεση εργόχειρων
 • Έκθεση μελισσοκομικών υλικών και παρουσίαση κυψέλης, θα πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Καλαμάτας
 • Το παράρτημα Μεσσηνίας του VSTROM HELLAS CLUB, θα παρουσιάσει τη Λέσχη και τις μηχανές
 • Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, θα ενημερώνει το κοινό καθημερινά με προβολή video σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ θα αναφέρεται και στην παροχή πρώτων βοηθειών
 • Ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου και έκθεση εικαστικών, θα πραγματοποιεί και ο Αθλητικός Παράδεισος Καλαμάτας
 • Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και ο Σύλλογος Φίλων Σωστής Διατροφής και Ευεξίας
 • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μια φορά κι ένα καιρό», διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη με βαρύτητα στη φωτογράφιση ανθισμένων σημείων στην πόλη της Καλαμάτας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα
 • Έκθεση φωτογραφιών και ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα στη διαχείριση κλαδεμάτων και κομποστοποίησης, θα πραγματοποιήσει η «Φωτομάνια» που θα καλύψει φωτογραφικά την Ανθοκομική Έκθεση
 • Συμμετοχή με έργα των παιδιών του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας από τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης, θα έχει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η Υπομονή»
 • Ενημέρωση για πρώτες βοήθειες καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών, ενώ συμμέτοχη θα έχει και ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.

Leave a Reply