ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξαιρετική παρουσία και αγωνιστική διάκριση του Μεσσηνιακού Γ.Σ. στην Αρχαία Μεσσήνη

0

ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ

ΣΕ έναν αξιοθαύμαστο χώρο ανάλογης αρχαιολογικής αξίας με την Αρχαία Ολυμπία, στην Αρχαία Μεσσήνη, σε μια εξαιρετική και ουσιαστική εκδήλωση αναβίωσης του Αρχαίου Πεντάθλου, 26 αθλητές της Ακαδημίας Στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου συναγωνίστηκαν στα αγωνίσματα του σταδίου, του άλματος σε μήκος χωρίς φόρα, του ακοντισμού και της δισκοβολίας.
Να σημειωθεί πως το Σάββατο 20 Μαΐου στους αγώνες στην Αρχαία Μεσσήνη, στο αγώνισμα της πάλης συμμετείχαν υπό μορφή επιδείξεως οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας του ομωνύμου αθλήματος. Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Αθλητικός Σύλλογος «Ολυμπιάδα Καλαμάτας» στον οποίο αποδίδονται συγχαρητήρια για την αξιόλογη πρωτοποριακή δραστηριότητα. Ανάλογα εύσημα αποδίδονται επίσης στους συν διοργανωτές Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Μεσσήνης, Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.

Συμμετοχή και διάκριση
Οι νεαροί αθλητές όλων των συμμετεχόντων συλλόγων, αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες συναγωνιζόμενοι σε έναν χώρο με ανυπολόγιστη ιστορικότητα. Οι αθλητές του Μεσσηνιακού ήταν οι ακόλουθοι: Γιάννης Δούσης, Ανδρέας Δούσης, Στάθης Βρακάς, Λυκούργος Μπαρδουνιώτης, Ολυμπία Κρόμπα, Κατερίνα Κρόμπα, Πένυ Μπιζίμη, Δήμητρα Παπαδέα, Κωνσταντής Τιόπουλος, Δημήτρης Μπαρδουνιώτης, Αργυρώ Βρακά, Φωτεινή Σουλειμέζη, Ευαγγελία Παπαδέα, Ολυμπία Σκιαδοπούλου, Χρυσούλα Τσουμπάνου, Βασιλική Τσουμπάνου, Αναστάσης Γιαννόπουλος, Μάριος Παπαγιαννόπουλος, Βλαδήμηρος Τριαντόπουλος, Παύλος Νικολής, Διονύσης Χειλάς, Νίκος Φωτόπουλος, Κώστας Χαραλάμπους, Μαίρα Λυμπεροπούλου, Ζωή Κνέντζο, Βανέσσα Κάργα. Μεταξύ αυτών οι Δημήτρης Μπαρδουνιώτης, Χρυσούλα Τσουμπάνου, Βλαδήμηρος Τριαντόπουλος και Ολυμπία Σκιαδοπούλου είχαν και αγωνιστική διάκριση καταλαμβάνοντας αντίστοιχα 1η, 2η, 2η και 3η θέση κατάταξης.
Την ομάδα του Μεσσηνιακού στην Αρχαία Μεσσήνη συνόδευσαν τα μέλη της προπονητικής ομάδας Ελένη Χαντζή και Χαρά Χιουρέα, ο έφορος του τμήματος Μεσσήνης Γιάννης Σταυρόπουλος και το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αλλά και του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος.

Leave a Reply