ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πράσινο φως» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις έρευνες  στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες!

0

«Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της παραγωγικής βάσης της χώρας, δεν μπορεί να γίνει με αφηρημένο τρόπο και θεωρητικά σχήματα. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για ένα νέο μοντέλο που θα φέρει ξανά την ελπίδα στην κοινωνία μας, που θα κρατήσει τους νέους μας στη χώρα τους και στην Περιφέρειά τους και θα μειώσει την ανεργία», δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναφορικά με την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Η συζήτηση, με το Σώμα να ανάβει το «πράσινο φως», διεξήχθη παρουσία του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου, Μιχ. Βερροιόπουλου.

«Η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων δεν είναι ούτε κληρονομικό δικαίωμα, ούτε και αυταπόδεικτο θεώρημα. Οι πράξεις μας και όχι οι διαπιστώσεις μας, κινούν το δρόμο. Προχωράμε με περιβαλλοντική ευαισθησία, κοινωνική ευθύνη, πρόγραμμα, τα σωστά βήματα και βούληση. Ολόκληρη η χώρα και η Περιφέρειά μας είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και ήρθε πλέον η ώρα να περάσουμε σε άλλο επίπεδο παραγωγής έργου και αποτελεί το σημείο κλειδί για την αυτοτέλεια και την εθνική υπερηφάνεια. Ο τομέας της ενέργειας με τους υδρογονάνθρακες, τις ΑΠΕ και το φυσικό αέριο, μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές για τη Δυτική Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε αναφορά στις προσθήκες που θα πρέπει να γίνουν στη ΣΜΠΕ και στις επεμβάσεις που πρέπει να ακολουθούν και να είναι σύμφωνες με τη σχετική οδηγία της Ευρώπης.

Επίσης, μεταξύ άλλων, τέθηκε το θέμα της θεσμοθέτησης Παρατηρητηρίου Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών επιστημονικών ιδρυμάτων, επιμελητηρίων και περιβαλλοντικών οργανώσεων και της δημιουργίας κλιμακίου ειδικών τεχνικών συμβούλων για τον έλεγχο των περιβαλλοντικών όρων και του συνόλου των εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης και της εκπόνησης όλων των απαραίτητων μελετών.

 

Leave a Reply