ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντική η προβολή της Μεσσηνίας και των προϊόντων της στην «Ελλάδος Γεύση»

0

Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ τα τελευταία χρόνια, διαδραματίζει το δικό της σημαντικό ρόλο στη δυναμική που αναπτύσσει ο τουρισμός στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία. Αυτό άλλωστε, καθόλου τυχαία, πιστοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για δεύτερη χρονιά, στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ρίχνοντας αυλαία την περασμένη Κυριακή. Η συμμετοχή της Περιφέρειας χαρακτηρίστηκε από συνδυαστικές ενέργειες προβολής με επίκεντρο τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τα προϊόντα, αλλά και τις επαφές με Περιφέρειες και Δήμους που συμμετείχαν στην έκθεση από διάφορα σημεία της χώρας. Μέσα από τη συμμετοχή της, η Περιφέρεια, ανέδειξε τα ποιοτικά ΠΟΠ, ΠΓΕ πιστοποιημένα Πελοποννησιακά προϊόντα και την Πελοποννησιακή γαστρονομία, ως επίκεντρα της μεσογειακής διατροφής, προτάσσοντας τα σε βασικούς παράγοντες οι οποίοι προσθέτουν υπεραξία στο σύνολο της Πελοποννησιακής Οικονομίας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, βρέθηκε στο επίκεντρο η μανιάτικη κουλτούρα, ενώ οι δράσεις συμπληρώθηκαν με σεμινάρια παρουσίασης Πελοποννησιακών συνταγών από διακεκριμένους σεφ που έλαβαν μέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Το κοινό της έκθεσης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και για τις επιμέρους παρουσιάσεις των περιοχών της Πελοποννήσου με τις ιδιαίτερες συνταγές που παρουσίασαν η Περιφέρεια και οι Δήμοι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι γαστρονομικές παρουσιάσεις και οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις των Δήμων Τριφυλίας, Μεσσήνης, Γορτυνίας και Κορινθίων, ενώ η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στον εξαιρετικά σημαντικό αυτό τομέα, που αποτελεί ίσως μοναδική διέξοδο της Ελλάδας, για έξοδο από την κρίση.

ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Καταβάλλεται συνολικά, μεγάλη προσπάθεια από τους αυτοδιοικητικούς φορείς για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών με εξωστρεφείς δράσεις τουρισμού, πολιτισμού και την ανάδειξη των ξεχωριστών προϊόντων της κάθε περιοχής», τόνισε η Ντίνα Νικολάκου, η οποία, στάθηκε ειδικότερα στην προσπάθεια που καταβάλει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή Αρχή. «Η στοχευμένη και δυναμική εξωστρεφή πολιτική που υλοποιεί, έχει ήδη αποφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, με πρώτη την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από εξωτερικό και Ελλάδα», επεσήμανε η κα Νικολάκου τονίζοντας ότι η έξοδος της χώρας μας από την κρίση απαιτεί τολμηρές πολιτικές αποφάσεις και συσπειρωμένες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Τέλος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, έκανε λόγο για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, μιλώντας για τη σύντομη και ασφαλή προσβασιμότητα για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά και το καλάθι των προσφερόμενων μοναδικών εμπειριών που θα βιώσει ο επισκέπτης, με αιχμή τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση Πελοποννησιακά προϊόντα.

Η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» τελέστηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Τουρισμού, της ΕΝΠΕ, της ΚΕΔΕ, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου και κατάφερε να συμβάλει στην προβολή των προϊόντων, της γαστρονομίας και του πολιτισμού των Δήμων.

ellados-geysis-2

Leave a Reply