ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμπαιγμό των πληγέντων από τη φονική πλημμύρα στην Καλαμάτα Σεπτέμβριο του ’16 καταγγέλλει ο Θεόδ. Μπρεδήμας

0

ΑΠΟ την παράταξη της «Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας» ανακοινώθηκε ότι ο επικεφαλής της Θεόδωρος Μπρεδήμας προέβη σε δηλώσεις στις οποίες μεταξύ άλλων τονίζει:

«Σε εμπαιγμό των πληγέντων, από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 κατοίκων της περιοχής Αγίων Αναργύρων και συγκεκριμένα, της Βορειοδυτικής γειτονιάς, εξελίσσεται το θέμα της υλοποίησης των εξαγγελθέντων από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, μετά την αναβληθείσα σύσκεψη (που επρόκειτο να γίνει μεθαύριο Πέμπτη), η υπομονή των κατοίκων έχει υπερβεί τα όριά της και δεν είναι δυνατόν να εμπαίζονται οι πλημμυρόπληκτοι με πρόχειρα έργα (όπως το εικονιζόμενο) τα οποία όχι σε πλημμύρες δεν είναι δυνατόν να αντέξουν, αλλά ούτε σε μια δυνατή καταιγίδα.

Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η εξαγγελθείσα σύσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, αλλά και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση διότι έχει ευθύνη απέναντι των δημοτών της.

Όπως είναι γνωστόν, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (της περασμένης Πέμπτης) θέσαμε ως κατεπείγον το θέμα της ανάγκης εκτέλεσης των απαραίτητων έργων αλλά και της καθυστερημένης αποζημίωσης των πληγέντων κατοίκων για τις ζημιές που υπέστησαν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους και οι επιχειρήσεις τους  γενικότερα, στις πληγείσες περιοχές.

Εν όψει όλων αυτών καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να επισπεύσουν την πραγματοποίηση της αναβληθείσας σύσκεψης, εκτός και αν αποβλέπουν στην εξάντληση της υπομονής των πληγέντων.

Όπως είναι γνωστόν, οι προβληματισμοί μας επιβεβαιώνονται από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αυτής με αιτία τον αποκλεισμό τους από τον κεντρικό κορμό της πόλεως (περιοχή Μιχαλαίικα) Προφ. Ηλία, Κουταλά, Κατσέικα, Κουραμπέικα κλπ με την ανύψωση μαύρων σημαιών, ο αποκλεισμός όλων των κατοίκων της περιοχής, από τους κόμβους Λεΐκων και Αρτέμιδος, με βασικότερα τα άρθρα στις τοπικές εφημερίδες της 4/1/2017 του γνωστού συμπολίτη μας γεωπόνου Δημ. Ζαφειρόπουλου παλαιού αυτοδιοικητικού, που ζητά από τους αρμόδιους τη διάνοιξη των δρόμων της Βαγγέλη Δράκου προς τον κόμβο Λεΐκων και της οδού που οδηγεί από την Αγ. Αναργύρων και 7ο Γυμνάσιο προς Αρτέμιδος και τον κόμβο αυτής.

Τα  στοιχεία που θα παρατεθούν στη μελλοντική… σύσκεψη θα πρέπει να προβληματίσουν όλους τους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο της βόρειας και δυτικής περιοχής που παραβλάπτεται και κινδυνεύει. Και αυτά, μετά άλλων είναι:

Η ανατροπή της δέσμευσης προς το Δήμαρχο Νίκα, το Γ. Καρνέση (διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών), δηλαδή του εκπροσώπου του Ελληνικού Κράτους και του «Μορέα». Ότι «θα κατασκεύαζε τα 200 μέτρα του περιφερειακού δρόμου της Βόρειας γειτονιάς (είναι χωματόδρομος) μέσω του οποίου τα αυτοκίνητα που θα εξέρχονται από τον αυτοκινητόδρομο, από τον κόμβο Λεΐκων θα κατευθύνονται προς την πόλη από της οδού Δράκου και Λεΐκων απέναντι από το 13ο Δημοτικό κλπ.»

Χώρος δεξαμενής καθίζησης στο ύψος Διδύμων αγωγών πλήρως καλυμμένη στην οδό Δράκου (8-9-2016)

Χώρος δεξαμενής καθίζησης στο ύψος Διδύμων αγωγών
πλήρως καλυμμένη στην οδό Δράκου (8-9-2016)

126 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply