ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Μεσσήνη είναι η μοναδική «πράσινη» πόλη όλης της χώρας! – Πλούσιες εκδηλώσεις αύριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας

0

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, στο πλαίσιο των εργασιών για την «Πράσινη Εβδομάδα». Αυτή, είναι η μεγαλύτερη ετήσια διάσκεψη για την περιβαλλοντική πολιτική που φέρνει σε επαφή συμμετέχοντες από κυβερνήσεις, κλάδους της βιομηχανίας, μη-κυβερνητικές οργανώσεις, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης για μια μοναδική ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών και η Μεσσήνη, είναι ο μοναδικός Δήμος από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχει. Η εξέλιξη αυτή, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και ήρθε ύστερα από διεκδίκησης της αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου, την οποία ο δήμαρχος ευχαρίστησε μιλώντας για τη σπουδαιότητα της συμμετοχής και τους στόχους που θα τεθούν στο συγκεκριμένο τομέα. «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα, που διοργανώνεται από τη γενική διεύθυνση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, αποτελεί βασικό γεγονός στην ετήσια ατζέντα συζήτησης, για την πολιτική του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Μεσσήνης, συμμετέχει μαζί με λίγες πόλεις της Ευρώπης, στο θεσμό αυτό, αφού η αίτησή μας, ήταν επιλέξιμη από την επιτροπή αξιολόγησης και ευχαριστώ την αντιδήμαρχο για την πρωτοβουλία» , δήλωσε ο Γιώργος Τσώνης και συνέχισε. «Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή που όλα αμφισβητούνται και ανατρέπονται, καλούμαστε να βρούμε μια νέα ισορροπία για το περιβάλλον! Συνεπώς, οι ημέρες των επετείων δεν πρέπει να έχουν μόνο εορταστικό χαρακτήρα! Πρέπει να αποτελούν την αρχή μιας ελπιδοφόρου πορείας, διδαγμένης από τα λάθη του παρελθόντος. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που ζούμε, είναι ώρα οι διεθνείς οργανισμοί και κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση, να προκρίνουν και να θεσπίσουν νέους κανόνες, ώστε να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη και αειφόρος ανάπτυξη, που αποτελεί μεγάλο ζητούμενο», τόνισε ο κ. Τσώνης, ο οποίος επεσήμανε πως πρέπει όλοι να αλλάξουμε και να βρούμε συλλογικά, μια νέα ισορροπία για το περιβάλλον. «Έχουμε χρέος και υποχρέωση, απέναντι στη νέα γενιά, να παρέμβουμε θετικά και δημιουργικά, ώστε να διασφαλίσουμε τον ποιοτικό τρόπο διαβίωσης που θέλουμε», ανέφερε ο δήμαρχος που κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στις πλούσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ!

«Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα και δηλώνουμε την πρόθεσή μας να κάνουμε το Δήμο Μεσσήνης πιο πράσινο, μαθαίνοντας για το φυσικό περιβάλλον και συμβάλλοντας στη διατήρηση και προστασία του.

Με αφορμή την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Πρασινίζοντας τη Μεσσήνη: Το περιβάλλον χρειάζεται εσένα!!»

σας προσκαλούμε να  πάρετε το ποδήλατό σας και τη γλάστρα σας και να συμμετέχετε  στις περιβαλλοντικές δράσεις, που διοργανώνουμε  αύριο στις 6:30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Τσώνης.
Στο πλαίσιο της αυριανής εκδήλωσης, μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια και να κάνουν κατασκευές με ανακυκλώσιμο υλικό. Επίσης, διοργανώνονται παράλληλες δράσεις για ενημέρωση και ψυχαγωγία, με πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα! Την εκδήλωση, στηρίζουν οι επαγγελματίες της Μεσσήνης, ενώ θα παρευρεθούν «οι φίλοι του ποδηλάτου Μεσσήνης» και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Scialla» σε σκηνοθεσία του Francesco Bruni, την οποία διαθέτει δωρεάν το «Instituto Italiano Di Cultura» Αθήνας.  «Ας κερδίσουμε το στοίχημα να μεταμορφώσουμε τη Μεσσήνη μας σε μια ανθισμένη και καταπράσινη πόλη με χρώματα και διασκεδαστικά παιχνίδια για το περιβάλλον, γιατί το μέλλον της πόλης ανήκει σε όλους και κυρίως στη νέα γενιά», δήλωσε καταληκτικά, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply