ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΝΟΥΜΑΣ συνεχίζει με επιμονή και σθένος

0

ΑΙΣΙΩΣ βρίσκεται στο 151ο τεύχος της η Επιθεώρηση Τέχνης, Γραμμάτων και Πνευματικού προβληματισμού ΝΟΥΜΑΣ που για 26 ολόκληρα χρόνια κυκλοφορεί με έδρα τον Πύργο Ηλείας και διευθύνεται δημιουργικά από τον ακαταπόνητο Γιάννη Νικολόπουλο.

ΑΞΙΖΕΙ τον κόπο να επισημανθεί για άλλη μια φορά πως μέσα στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε και σχεδόν όλα τα λογοτεχνικά έντυπα έπαψαν να κυκλοφορούν ο ΝΟΥΜΑΣ κρατιέται όρθιος, αλώβητος και ακαταπόνητος, υπερασπιζόμενος με σθένος τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.

ΔΥΣΚΟΛΗ αυτή η πορεία ασφαλώς και με πολλές και συχνά ανυπέρβλητες δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά ο ΝΟΥΜΑΣ συνεχίζει δίνοντας και με τον τεύχος 151ο πλούσια δείγματα από την υψηλού επιπέδου ύλη με την οποία μας έχει συνηθίσει από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

ΠΛΟΥΣΙΑ ύλη που κάνει αισθητή την παρουσία της από την πρώτη κιόλας σελίδες όπου συνυπάρχουν κείμενα του Κωστή Παλαμά, του Κ.Ι. Δεσποτόπουλου, του Κώστα Αξελού, του Μιχάλη Στασινόπουλου, του Κ.Π. Καβάφη, του Νίκου Καζαντζάκη, του Ντοστογιέφσκι και του Γιώργου Σαραντάρη.

ΑΠΟ ΚΕΙ και πέρα η πλούσια ύλη εκτείνεται και στις υπόλοιπες σελίδες κερδίζοντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη με σπουδαία κείμενα που υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Νάνος Βαλαωρίτης, ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Αντόνιο Γκραμσι, ο Αρης Αλεξάνδρου, ο Αρης Δικταίος, ο Στρατής Τσίρκας, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, ο Ανδρέας Εμπειρίκος, ο Νίτσε, ο Παπαδιαμάντης, ο Κοραής, ο Παμούκ, ο Τσβάιχ και πολλοί ακόμα άλλοι.

ΑΝΑΜΕΣΑ σ’ αυτούς έντονη είναι και αυτή τη φορά παρουσία Μεσσήνιων δημιουργών όπως ο Μιχάλης Κατσαρός, ο Σταύρος Καλυβιώτης, ο Παρασκευάς Σερενές, η Ιωάννα Σερενέ-Τσουρουκίδη κ.ά. ενώ γίνονται δυο παρουσιάσεις βιβλίων: «Ζωγραφίζοντας ποίηση» του Σταύρου Καλυβιώτη και «Προς την Μακρόνησο» του Δημητρίου Κολέτσου.

ΝΑΙ, αξίζει και αυτή τη φορά να προσεχθεί ο ΝΟΥΜΑΣ και πολύ χαιρόμαστε που κυκλοφορεί και αναφερόμαστε σε αυτόν από τη στήλη κάθε φορά που τον διαβάζουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστς.

Θανάσης Παντές

245 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply