ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τονωτική ένεση για τον τουρισμό στη Μεσσηνία τα μεγάλα συνέδρια με χιλιάδες επισκέπτες

0

Ιδιαίτερα σημαντική, είναι στην κατεύθυνση της αύξησης του τουρισμού στη Μεσσηνία, η διοργάνωση συνεδρίων, τα οποία δεν κατέχουν μεν τη μερίδα του λέοντος, αλλά δίνουν μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη, ανάσα… στην τοπική οικονομία και «πόντους» στην προβολή του νομού! Η «Φ» πρόσφατα ανέδειξε την πρόθεση των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων, να πραγματοποιήσουν εκτός χώρας το συνέδριό τους, έχοντας ήδη επιλέξει την Πελοπόννησο, κάτι που αντίστοιχα είχαν κάνει και οι Άγγλοι, με χιλιάδες επισκεπτών να βρίσκονται για αρκετές ημέρες στο νομό.

800 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ανάμεσα σε πολλούς άλλους και οι ίδιοι οι Έλληνες, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Μεσσηνία, με την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία να διοργανώνει στην Καλαμάτα, το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου και την πόλη να υποδέχεται 800 άτομα!
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου, ενώ την εναρκτήρια διάλεξη θα κάνει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανια Δημήτρης Μόνος.
Στην Καλαμάτα λοιπόν, αναμένονται 600 νευρολόγοι και 200 ακόμη άτομα, συνοδοί, ενώ θα επισκεφθούν την πόλη και θα μιλήσουν 15 ξένοι ειδικοί στο Συνέδριο, καθώς αυτό περιλαμβάνει σημαντικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες, τόσο για τους νέους νευρολόγους, όσο και για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των ειδικών.

5.000 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ… ΚΛΕΙΣΕΙ ΘΕΣΗ

ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

mandhlarhs

Ο Δήμος, η Περιφέρεια και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δίνουν βαρύτητα στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς τα οφέλη είναι πολλαπλά. Το γεγονός της αύξησης των επισκεπτών του νομού στο πλαίσιο του συνεδριακού τουρισμού, επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Φ» ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης, ο οποίος ανέφερε πως τουλάχιστον 5.000 άτομα αναμένεται να αφιχθούν μόνο από Γερμανία και Ιταλία, μέσω του πολιτικού αεροδρομίου, στο πλαίσιο συνεδρίων που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες στο νομό. «Ένα συνέδριο γίνεται μέσα στο μήνα, ενώ ακολουθούν κι άλλα το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», δήλωσε ο κ. Μανδηλάρης, ο οποίος έκανε την εκτίμηση, βάση του προγραμματισμού που ήδη υπάρχει, πως αυτού του τομέα οι τουρίστες, θα αγγίξουν τις 5.000 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προβολή του νομού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Leave a Reply