ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έλληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές σε ρόλο… παιδαγωγού!

0

26 – 28 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ

ΜΕ πρωτοβουλία της ομάδας beach soccer «Μάνη» και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης από τις 26 έως τις 28 Μαΐου θα βρεθούν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, δίνοντας την ευκαιρία στη νέα γενιά να γνωρίσει και να μυηθεί σε ολυμπιακά αθλήματα και παράλληλα να γνωρίσει αθλητικές προσωπικότητες που έχουν δοξάσει την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα ανά τον κόσμο…
«Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών αγκαλιάζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες. Σε αυτή την περίπτωση εγώ είχα ακόμη έναν λόγο να βοηθήσω, καθώς η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από τη Μάνη», δήλωσε η Μεσσήνια στην καταγωγή, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Την Μάνη θα επισκεφθούν μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η γραμματέας του ΣΕΟ καθώς και η Μανιάτισσα Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη, ο θρύλος της ελληνορωμαϊκής Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο Ολυμπιονίκης της Ελευθέρας Πάλης Γιώργος Χατζηιωαννίδης, η χάλκινη Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Λονδίνο και παγκόσμια πρωταθλήτρια Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο πρωταθλητής κόσμου στην ιστιοπλοΐα 470 με πέντε ολυμπιακές συμμετοχές Ανδρέας Κοσματόπουλος και η πολυνίκης αρσιβαρίστρια και κάτοχος 49 μεταλλίων σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πρωταθλήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρία Χριστοφορίδου.
Στις 26 Μαΐου οι πρωταθλητές μας θα βρεθούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρεόπολης και στις 27 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις στην Πάλη, την άρση βαρών και σε άλλα Ολυμπιακά Αθλήματα στο Γύθειο, ενώ ο Ανδρέας Κοσματόπουλος θα δείξει στους Μανιάτες μυστικά ιστιοπλοΐας διότι το άθλημα των ιστίων είναι ένα από τα λίγα που καλλιεργούνται στην περιοχή. «Στόχος μου είναι να βρίσκομαι δίπλα στους αθλητές της χώρας μας. Θέλω να δω και τις ανάγκες του τοπικού σωματείου ώστε εάν μπορούμε να βοηθήσουμε στην ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του», τόνισε ο κ. Κοσματόπουλος. Το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα «Αθλητισμός, Ολυμπισμός και Κοινωνία», ενώ θα λειτουργήσει και η έκθεση του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου «Από το Ρίο με αγάπη».
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
mani

99 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply