ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαν. Μάκαρης: Ούτε μια ώριμη μελέτη για τις αθλητικές υποδομές δεν διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας

0

Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας είναι γερασμένες και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες για άθληση των 70.000 κατοίκων της. Αυτό επισημαίνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», υπενθυμίζοντας πως από έτους έχει δημόσια  καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση  για τον αθλητισμό στην πόλη, που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών (δημοτικό στάδιο, κολυμβητήριο, τέντα) και την κατασκευή νέων (νέο κλειστό γυμναστήριο  4.000 θεατών στην περιοχή του Κορδία).

Την πρόταση αυτή μάλιστα ο κος Μάκαρης  παρουσίασε και επέδωσε στον γενικό γραμματέα  Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη.

“Δυστυχώς”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, “η δημοτική αρχή Καλαμάτας φάνηκε για μια ακόμα φορά ανέτοιμη και δεν κατέθεσε καμία ολοκληρωμένη πρόταση έργου αφού ως γνωστόν δεν διαθέτει καμία ώριμη μελέτη για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών  ή  την κατασκευή νέων. Κάτι τέτοιο φανερώνει ξεκάθαρα την έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού για τον αθλητισμό.

Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να αναπτύξει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό συντάσσοντας ένα διεκδικητικό πλαίσιο αναγκαίων έργων αθλητικών υποδομών και αναπτύσσοντας προγράμματα και δράσεις άθλησης για όλους τους κατοίκους της.

92 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply