ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου ανέδειξαν πρώτη δύναμη την ΠΑΣΠ

0

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ με πολιτικό φορέα τη ΝΔ, αναδείχθηκε νικήτρια στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, με πρώτη και μάλιστα… μεγάλη δύναμη ωστόσο, να είναι η αποχή, καθώς στο σύνολο των ιδρυμάτων άγγιξε το 50%.

Οι σπουδαστές, δεδομένης της άσχημης κατάστασης που βιώνουν στην Ελλάδα της κρίσης, έχουν απαξιώσει τις εκλογές, με ελάχιστοι να είναι εκείνοι που… βρίσκουν νόημα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, τα μέλη των παρατάξεων να αποποιούνται πια την κομματική τους ταυτότητα!

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κάτι όμως που δε συνέβη στις Σχολές των ιδρυμάτων της Μεσσηνίας.

Στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας και σε εκέινη της Τεχνολογίας Γεωπονίας, οι υποψήφιες παρατάξεις ήταν τρεις, ΔΑΠ – ΝΔΦΚ , ΠΑΣΠ και ΠΚΣ. Στο Τμήμα Λογοθεραπείας, που φέτος θα ενταχθεί ξανά στο μηχανογραφικό, στήθηκε κάλπη, με τη συμμετοχή πολύ μικρή. Οι φοιτητές του ΤΕΙ, μίλησαν στη «Φ» για τους στόχους τους και τη σχέση τους με τα κόμματα.

ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ… ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

«Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στο ΤΕΙ, όπως τα αποθεματικά που έχουν μειωθεί πάρα πολύ και οι ελλείψεις καθηγητών και γι’ αυτό προσπαθούμε και έχουμε κύριες προτάσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Γιώργος Σπυριδάκος, ενώ στο «καυτό» θέμα της σχέσης με τα κόμματα, επεσήμανε πως υπάρχει σχέση, αλλά όχι… εξάρτησης. «Εμείς σα ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δεν έχουμε κρύψει ποτέ πως έχουμε πολιτικό μας φορέα τη ΝΔ, αλλά όσες φορές έχει χρειαστεί, έχουμε έρθει κόντρα στον πολιτικό μας φορέα, όπως το 2012 με το σχέδιο «Αθηνά», που είχαμε πάει κόντρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και είχαμε κάνει και πορεία», είπε χαρακτηριστικά, με τα στελέχη της ΠΑΣΠ από την πλευρά τους, να… αποποιούνται την κομματική τους ταυτότητα. «Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε όσα ζούμε στο τώρα! Προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην επίλυση, όποιων λαθών ακαδημαϊκού επιπέδου», ανέφερε η εκπρόσωπος ΠΑΣΠ Βασιλική Κουνάδη και συνέχισε. «Δεν είναι ανάγκη να ανήκουμε κάπου ιδεολογικά, είναι το έργο κάθε παράταξης, εμείς είμαστε πάνω από όλα, φοιτητικός Σύλλογος. Η αλήθεια είναι πως πλέον δεν υπάρχει κομματική υποστήριξη, είμαστε ανεξάρτητοι».  Πιο ξεκάθαρα, είναι τα πράγματα όσον αφορά στην Πανσπουδαστική που στηρίζεται και στηρίζει το ΚΚΕ. «Παλεύουμε για τα αναλώσιμα στα ΤΕΙ τα οποία, απλά δεν υπάρχουν, αφού αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμη και τις ρόμπες στις αρχές της χρονιάς, οι οποίες κοστίζουν 30 ευρώ. Είναι πολύ απογοητευτικό που βλέπουμε νέους ανθρώπους να φεύγουν στο εξωτερικό, γι’ αυτό και θεωρούμε πως πρέπει να αντιδράσουμε όλοι! Οι άλλες παρατάξεις, στηρίζουν ξεκάθαρα τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα που περνάνε οι κυβερνήσεις, ενώ εμάς οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος ΠΚΣ  Παναγιώτης Καρπίτης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

  • Στη Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και στα δύο Τμήματα, νικήτρια δύναμη, αναδείχθηκε η ΠΑΣΠ.

– Στο Τμήμα Φιλολογίας, ψήφισαν 81 φοιτητές, με μοναδική παράταξη υποψήφια την ΠΑΣΠ, ενώ στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, ψήφισαν 127 σπουδαστές και έλαβαν 4 έδρες η ΠΑΣΠ, 2 έδρες η ΔΑΠ και 1 έδρα η ΠΚΣ.

  • Στις Σχολές του ΤΕΙ Πελοποννήσου της Καλαμάτας, πρώτη δύναμη, μετά την αποχή, αναδείχθηκε και εδώ η ΠΑΣΠ. Συγκεκριμένα: Στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας, 6 έδρες η ΠΑΣΠ και 1 έδρα η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

– Στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, 4 έδρες η ΠΑΣΠ, 2 έδρες η ΠΚΣ και 1 έδρα η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και στο Τμήμα Λογοθεραπείας οι ελάχιστου σπουδαστές, λόγω δεδομένων, που ψήφισαν, ανέδειξαν επίσης την ΠΑΣΠ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply