ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε ετοιμότητα ενόψει του καλοκαιριού η Πυροσβεστική που εκσυγχρονίζεται με ψηφιακό σύστημα!

0

kapelios-basilhsΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ βρέθηκε χθες ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος, ο οποίος παρουσία στελεχών του Σώματος, εκπροσώπων φορέων και των εταιριών που το ανέλαβαν, παρουσίασε το νέο –  προηγμένο ψηφιακό σύστημα που συμβάλλει στη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών και πόρων αλλά και στο συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ο κ. Καπέλιος, με αφορμή την αντιπυρική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη, επεσήμανε πως το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι σε πλήρη ετοιμότητα. «Έχουμε προετοιμαστεί αναλόγως και είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και οποιωνδήποτε συμβάντων παρουσιαστούν το καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Καπέλιος, που αναφέρθηκε στο νέο αυτό σύστημα.  «Είμαστε στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια και με δεδομένη τη λειτουργία αυτού του συστήματος, της ψηφιακής υπηρεσίας ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς, η ετοιμότητα θα είναι ακόμη καλύτερη, καθώς μας δίνει μεγάλες δυνατότητες. Αλλάζουμε σελίδα με τη βοήθεια της τεχνολογίας, καθώς το σύστημα αυτό, θα μας βοηθήσει κυρίως στις δασικές πυρκαγιές και θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο από ‘δω και στο εξής», δήλωσε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Το σύστημα αυτό, έχει τη δυνατότητα να βοηθάει στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καθώς με την πλατφόρμα αυτή, η Πυροσβεστική, ξέρει ανά πάσα στιγμή, που βρίσκονται τα οχήματά της, πόσο καύσιμο έχουν, πόσο νερό και πόση ώρα βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ με τη χρήση ειδικών drones που δεν καίγονται και μπορούν να πραγματοποιούν πτήσεις 24 ώρες, οι πυροσβέστες, θα έχουν πλήρη εικόνα! Συνδυαστικά δε, με την πληροφορία από τα μετεωρολογικά δεδομένα, η εικόνα θα είναι πλήρης και τα αποτελέσματα εγγυημένα.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καταληκτικά, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την οποία χαρακτήρισε άψογη. «Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και τις εθελοντικές Ομάδες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Βασίλης Καπέλιος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε χαιρετισμό του, απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες του Πυροσβεστικού Σώματος και στους εκατοντάδες πυροσβέστες που έχουν τραυματιστεί στο καθήκον. Επίσης, ευχαρίστησε τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, για τις υπηρεσίες που διαχρονικά έχει προσφέρει στην Καλαμάτα και για τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, πανελλήνιας εμβέλειας. Τόνισε δε ότι αποτελεί τιμή για την Καλαμάτα το γεγονός πως είναι αρχηγός της Πυροσβεστικής ο κ. Καπέλιος, ο οποίος είναι δημότης Καλαμάτας.
Αφού αναφέρθηκε στην επώδυνη εμπειρία των πυρκαγιών του 1998 και του 2007, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι, με τη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Δήμος Καλαμάτας έχει δημιουργήσει τη δεύτερη Πυροσβεστική Υπηρεσία σε επίπεδο Νομού, με 20 περίπου μέσα, τα οποία βγαίνουν σε διασπορά από την 1η Μαΐου, για αντιμετώπιση πυρκαγιών το συντομότερο, αφού αυτές ξεσπάσουν.
Ο Παν. Νίκας τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και ένωσης δυνάμεων, έδωσε συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα για το νέο πληροφοριακό σύστημα, υπογράμμισε όμως το γεγονός ότι δεν μπορεί να υποκατασταθεί ποτέ ο ανθρώπινος παράγοντας από κανένα μέσο.
Στους σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, που παρακολουθούσαν την ημερίδα, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στο Πυροσβεστικό Σώμα, τονίζοντας ότι πάνω από όλα είναι η πατρίδα και ο λαός μας, τον οποίο θα πρέπει να υπηρετούν.
Τέλος, επεσήμανε ότι η Πυροσβεστική έχει την πρωτοκαθεδρία σε περίπτωση πυρκαγιάς, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας ποτέ δε θα εκμεταλλευτεί τον κίνδυνο και τον ιδρώτα του πυροσβέστη για λόγους προβολής.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ekdhlosh-pyrosbestikh

Leave a Reply