ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμβουλές από την Ενωση Μεσσηνίας για να μη χαθούν επιδοτήσεις ελέω… δασικών χαρτών!

0

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία έχει μπει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους παραγωγούς για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων και τις μεταβιβάσεις, με τις προθεσμίες, μετά και την παράταση που δόθηκε να εκπνέουν στα μέσα του ερχόμενου μήνα .

Στην Ένωση Μεσσηνίας, η οποία πρωτοπορεί, συνεργαζόμενη με το GAIA Επιχειρείν, παρέχοντας εκπτώσεις, μην παίρνοντας μετρητά και έχοντας πολλά σημεία εξυπηρέτησης παραγωγών σε όλο το νομό, έχουν προσέλθει ήδη 24.000 παραγωγοί, με τη διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά! Ωστόσο, όπως είχε αναφέρει η «Φ» που επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία ήρθε κυριολεκτικά στο… παρά πέντε, ο κίνδυνος για όσους έχουν χαρακτηριστεί τα κτήματά τους ως δασικά και δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ελλοχεύει, να χάσουν την επιδότηση! Ο υπεύθυνος έργου και επιστημονικός συνεργάτης της Ένωσης Γιάννης Πάζιος, εξήγησε μιλώντας στη «Φ» τι ακριβώς πρέπει να πράξουν οι εν λόγω αγρότες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ  ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωσή του στις 16 Μαΐου, ενημέρωσε πως οι παραγωγοί των οποίων τα αγροτεμάχια έχουν χαρακτηριστεί δασικά, θα πρέπει να τα τακτοποιήσουν, προκειμένου να μη χαθεί η επιδότηση! Γι’ αυτό, πρέπει να σπεύσουν στις δασικές υπηρεσίες και να χαρακτηρίσουν ως τα αγροτεμάχιά τους! Σε διαφορετική περίπτωση. πρέπει να ξαναέρθουν στην Ένωση προκειμένου να αφαιρέσουν από την αίτησή τους, τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα», δήλωσε ο Γιάννης Πάζιος, καυτηριάζοντας την ημερομηνία της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς μόνο στην Ένωση Μεσσηνίας, στις 16 Μαΐου είχαν εξυπηρετηθεί ήδη 20.000 παραγωγοί!
Γενικά, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με την προσέλευση να είναι ικανοποιητική.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 9η ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 15 ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

«Οι μεταβιβάσεις ολοκληρώνονται στις 9 Ιουνίου και οι αιτήσεις ενεργοποίησης στις 15 Ιουνίου, ενώ δε θα υπάρξει άλλη παράταση καθώς ήδη δόθηκε μια, αφού η αρχική ημερομηνία ήταν για τις 15 Μαΐου», δήλωσε ο Γιάννης Πάζιος και συνέχισε. «Η Ένωση βρίσκεται σε 27 σημεία σε όλη τη Μεσσηνία, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να πληρώσουν το κόστος της ενεργοποίησης, το Σεπτέμβριο με τη λήψη της επιδότησης», επεσήμανε ο κ. Πάζιος, που στάθηκε στις καινοτομίες της Ένωσης. «Παρέχουμε 5% έκπτωση στα εννιά πρατήρια εφοδίων, έκπτωση στο κατάστημα προϊόντων στην οδό  Ιατροπούλου στην Καλαμάτα, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα μέτρα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως τα σχέδια βελτίωσης και μεταποίησης και όσα ανακοινωθούν, θα έχουν και σε εκεί κάποιες εκπτώσεις, ενώ θα τους παρέχεται εξατομικευμένη πληροφόρηση», ανέφερε ο Γιάννης Πάζιος που ενημέρωσε τους ενδιαφερομένους και για το καυτό θέμα των συντάξεων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Οι παραγωγοί που έπαιρναν επιδότηση, πριν την εφαρμογή του Νόμου για το ασφαλιστικό, στις 13 Μαΐου του 2016 και ήταν συνταξιούχοι, δε θα έχουν πρόβλημα με περικοπή της σύνταξης σε όποιο Ταμείο και αν άνηκαν. Όσον αφορά στον ΟΓΑ, ακόμη και αυτοί που θα βγουν στη σύνταξη το Δεκέμβριο του 2024, δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι βγαίνουν στη σύνταξη, από τις 13 Μαΐου 2016 μέχρι σήμερα, οι οποίοι θα υπόκεινται στην περικοπή του 60% της σύνταξής τους».

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply