ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχίζεται με επιτυχία η 6η Ανθοκομική Έκθεση στην Καλαμάτα

0

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ χθες, για τέταρτη ημέρα, τα εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα της 6ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας, για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με θέμα: Πρόγραμμα Δημιουργικού Εθελοντισμού «Περίπατος Βιοεθελοντών/ντριών».

Προχθές το απόγευμα, σε συνεργασία με την ομάδα «Πάμε βόλτα», ο Διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Λιοντήρης ξενάγησε το κοινό στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Μετά τον περίπατο, ακολούθησε επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο «Ανέμη και Ροδάνι», το οποίο στεγάζεται σε κτήριο της πλατείας Ευκαλύπτων στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με ξεναγό τον πρωτεργάτη του, συνταξιούχο δημοτικό υπάλληλο Νίκο Κισκήρα. Τέλος, στο χώρο όπου βρίσκεται στο σκάκι, ο κ. Λιοντήρης παρουσίασε την ιστορία του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, από την έναρξη της κατασκευής του μέχρι σήμερα.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

 • Σήμερα: 09:00 – 13:00 Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας
  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία με θέμα: «Τα σκουπίδια που …ανθίζουν»
  – 10:00 – 12:00 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων
  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία με θέμα: «Προσκοπικά παιχνίδια»
  – 20:00 ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ
  Σεμινάριο σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο, στο χώρο του σκακιού.
  – 20:30 – 21:30 Χορευτική εκδήλωση στο χώρο του πατινάζ.
  Συμμετέχουν: – Fame dance academy, Παιδικό τμήμα Dancehall. – Σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλαμάτας «Ξενία», Λαϊκοί χοροί. Mi Alegria Dance Club, Zumba kids. Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις», Latin Mix (χορευτική ομάδα εφήβων – ενηλίκων), Ελεύθερη Χορογραφία (παιδικό τμήμα), Λαϊκά (χορευτική ομάδα εφήβων – ενηλίκων).
 • Σάββατο: 20:30 Θέατρο Σκιών (Καραγκιόζης) στο χώρο του πατινάζ
  Παράσταση με τίτλο: «Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας»
  Καραγκιοζοπαίχτες: Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος
  Δημητρακοπούλου Γεωργία.

 

108 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply