ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Της Αναλήψεως, γουρνοπούλα και άλλες ιστορίες!

0

ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ χθες και η Μεσσηνία γιόρτασε απ’ άκρη σε άκρη με θρησκευτική ευλάβεια, γουρνοπούλες και μαγιόξυλα παρά θιν’ αλός, αλλά και κολύμβηση για όσους το επιθυμούσαν.

ΜΕΓΑΛΕΙΑ λέμε και η αναφώνηση έχει χροιά ενθουσιασμού και ελαφράς ειρωνείας βεβαίως.

ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ήταν και η μέρα ήταν ενθουσιώδης στην ηλιόλουστη εκδοχή της και μαζί της ενθουσιώδεις όσοι συμμετείχαν σε αυτήν.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ στήθηκε ολόκληρο πανηγύρι που θύμιζε αλλοτινούς καιρούς πιο ξέγνοιαστους, τότε που δένανε και τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

ΜΠΟΡΕΙ αυτοί οι καιροί να είναι πλέον μακρινοί αλλά δεν είναι ξεχασμένοι κι αυτό είναι βεβαίως μια παρηγοριά στην απαρηγόρητη εποχή που βρισκόμαστε.

Η ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ λοιπόν είναι σήμα κατατεθέν της Μεσσηνίας και μη προς κακοφανισμόν των σοβαροφανών.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ αξίζουν εγκώμια στο εξαίρετο έδεσμα που όταν προσφέται όπως του αξίζει είναι  άξιο επαίνων.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ λοιπόν και χαιρόμαστε να αναφερόμαστε σε αυτό το έδεσμα με ευκαιρίας δοθείσης και οι σοβαροφανείς ας λένε ό,τι θέλουν.

Η ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ και η γιορτή της Αναλύψεως έτσι κι αλλιώς συνυπάρχουν.

***

ΓΑΜΠΡΟΥΛΙΝΗΣ σε μεγαλειώδη έξαρση μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση σε ευχές που είχε για την ημέρα της γιορτής του, όπου την τίμησε δεόντως.

ΜΕΓΑΛΕΙΑ μετά τη γιορτή του και τη χθεσινή μέρα της Αναλήψεως όπου ως ευτυχής ερωτιδέας ο ίδιος πολύ το χάρηκε τρώγοντας μεζέδες γουρνοπούλας με εκλεκτές παρέες γυναικείου φύλου βεβαίως.

ΤΑ ΠΙΠΙΝΙΑ, περιττό να ειπωθεί ξανά, έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον Γαμπρουλίνη και ο ίδιος πολύ το χαίρεται.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ όπως αναμένεται και αυτό το καλοκαίρι θα δώσει ρεσιτάλ με τα πιπίνια να κάνουν παρέλαση στο στέκια του που και φέτος θα είναι το Da Luz.

***

ΤΖΙΜΑΟΥΕΡ o number one άρχοντας του Πριγκιπάτου Πεταλιδίου, όπου δυναμικά δίνει το παρόν με δράσεις πολυεπίπεδης οιστρηλασίας.

ΤΩΡΑ μάλιστα εν όψει θέρους, ο Τζιμάουερ είναι στα πολύ χάι του και ποιος τον πιάνει.

ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ μάλιστα έκανε εντυπωσιακή επανεκκίνηση εγκαινιάζοντας εντυπωσιακά το καλοκαίρι και τώρα πλέον ετοιμάζεται για την τελική εκκίνηση που είναι του Αγίου Πνεύματος.

***

ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ χθες και η Γκόλφω με το γνώριμο αισθησιακό της τρόπο, τίμησε δεόντως τη γουρνοπούλα και αυτή όπως και τόσοι άλλοι.

Η ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ άλλωστε ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της Αναλήψεως στη Μεσσηνία και να ’μαστε καλά να την τιμήσουμε και του χρόνου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply